Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župan Galić:

'Jakovina suradnicima zabranio dolazak na stručni skup'

Božo Galić
Goran Ferbežar/PIXSELL
27.12.2013.
u 10:17

U našoj je županiji danas više od 22 000 nezaposlenih, dok je prije nekoliko godina nezaposlenih bilo manje od 15 000 - kaže župan Vukovarsko-srijemse županije Božo Galić i podsjetio kako je bilo godina kada se kroz javna poduzeća u najistočniju županiju ulagalo i 1,3 milijardi kuna, a danas ni 300 milijuna kuna.

- Tijekom rata 50 posto županije bilo je okupirano, uništena je infrastruktura, gospodarstvo, objekti, obiteljske kuće. No, obnova je išla snažnom dinamikom, a danas smo u situaciji kada gospodarstvo propada i ljudi svakodnevno ostaju bez posla. U našoj je županiji danas više od 22 000 nezaposlenih, dok je prije nekoliko godina nezaposlenih bilo manje od 15 000 - kaže župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i podsjetio kako je bilo godina kada se kroz javna poduzeća u najistočniju županiju ulagalo i 1,3 milijardi kuna, a danas ni 300 milijuna kuna.

- Investicijski zamah nije krenuo, javna poduzeća su stala s investicijama, izostala su obrtna sredstva, uvjeti za ulaganja ovdje su zakočeni. Svakodnevno se mijenjaju zakonske regulative o ulaganjima u gospodarskim zonama, povlasticama za područje od posebne državne skrbi i ulagači od toga bježe jer nemaju sigurnosti - kaže župan Galić. Dodaje kako županija ima strategiju, ali država treba dati smjernice no umjesto toga, država koči i remeti kapitalne projekte.

- Prije mjesec dana imali smo stručni skup o kanalu Dunav - Sava na koji smo pozvali ministra Jakovinu i njegove zamjenike i suradnike iz Hrvatskih voda, ali su nam dan uoči skupa javili kako im je ministar zabranio dolazak jer je skup organizirala Županija, bez ministarstva. A kada se s njima želi dogovoriti radni sastanak, ne odazivaju se, a kada to sami učinimo u Vukovaru, onda ne dolaze - požalio se župan Galić.

>>Tihomir Jakovina i Roberto Lujić organizirali predblagdansko druženje s novinarima

>>Novo istraživanje: Liniću raste rejting, Jakovina nepopularan

Komentara 6

Avatar marnie
marnie
10:41 27.12.2013.

Da su se stručni skupovi u organizaciji ideološkog neprijatelja održali na Baliju, barem bi Jakovina došao !

Avatar Personal
Personal
12:17 27.12.2013.

Tipični komunističko-boljševički potez - ljude kojima je teško i kojima treba pomoć izbaciti s rasprave. I onda je sve super!

DO
domoljubxy
13:57 27.12.2013.

Prestanite se više svađati nego radite nešto za ovaj narod pokrali ste cijelu držvu i lijevi i desni kako vas nije sramota.Ako ne znate naknite se ili če vas nard morati maknuti a za to ćete morati da odgovarate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije