Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jakovina: Poljoprivrednici moraju pratiti trendove i nositi se s njima

moja-zemlja
VL
PR
Autor
PR članak
07.12.2012.
u 13:04

Obnovljivi izvori energije sve se više koriste i u poljoprivrednoj proizvodnji, pogotovo u Europskoj uniji.

U ponedjeljak 10. prosinca na kioske i u poštanske urede stiže novi, deseti broj Moje zemlje, mjesečnika o poljoprivredi Večernjeg lista na čak 92 stranice. U povodu prve godine na čelu Ministarstva poljoprivrede ministar Tihomir Jakovina u intervjuu za Moju zemlju govori o problemima na koje je naišao nakon dolaska na to mjesto, što je riješeno i što se planira u 2013. godini. "Nije mi želja biti omiljen i simpatičan ministar poljoprivrede koji će davati obećanja koja ne može ispuniti, trošiti novac poreznih obveznika dodatnim zaduženjem i intervencijama bez ikakvih rezultata za razvoj poljoprivrede", rekao je ministar Jakovina za Moju zemlju.

Obnovljivi izvori energije sve se više koriste i u poljoprivrednoj proizvodnji, pogotovo u Europskoj uniji. Dok u Velikoj Britaniji svaka šesta farma ima fotonaponske ćelije, u Hrvatskoj se rijetki poljoprivrednici odlučuju za iskorištavanje sunčeve energije. Donosimo i primjere korištenja drugih vrsta obnovljivih izvora energije.

Slovenac Aleš Winkler zamijenio je užurbani život Ljubljane Istrom i odlučio uzgajati koze i proizvoditi sir. Njegov ekološki pristup oduševljava mnoge, a kvaliteta sireva nadaleko je poznata.

U novom broju Moje zemlje donosimo i priču o političarima, liječnicima i umjetnicima koji su i uspješni poljoprivrednici, objašnjavamo kako se početi baviti preradom povrća za kiseljenje te donosimo mnogo drugih priča.

Sve to i još više možete pročitati na 92 stranice za 19,99 kuna od ponedjeljka, 10. prosinca, u novom broju magazina Moja zemlja. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?