Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljoprivreda

Jakovina lokalnoj samoupravi obustavio prodaju državne zemlje

'18.09.2008., Slavonski Brod - Tihomir Jakovina.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
'Ivica Galovic/PIXSELL'
16.01.2012.
u 18:00

Ministarstvo poljoprivrede još se nije ustrojilo, a neke općine hitnom procedurom na sumnjiv način dijele ili prodaju državnu zemlju.

Kako bi se onemogućile malverzacije s državnim poljoprivrednim zemljištem koje u razdoblju ustrojavanja novog ministarstva neki gradonačelnici i načelnici hitnom procedurom dodjeljuju ili prodaju na sumnjiv način i bez ikakvih kriterija, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina jedinicama lokalne samouprave naložio je obustavu svih započetih i daljnjih aktivnosti u vezi davanja u zakup i prodaje zemljišta u vlasništvu RH, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Nove se mjere ne odnose samo na projekte koji su već u fazi davanja suglasnosti ministarstva.

– Naputak ministra početak je nove zemljišne politike koja se temelji na obustavi prodaje državne zemlje – priopćili su iz ministarstva. Nakon izmjene zakona, zemlja bi se trebala dodjeljivati isključivo proizvođačima, i to u dugogodišnji zakup.

Komentara 4

Avatar madcap
madcap
21:56 16.01.2012.

To ministre! Dosta je pljačke i krčmljenja državne imovine.

DU
Dudek
22:19 16.01.2012.

Gosodine JAKOVINA, ako ostvarite vaše izjave o zabrani prodaje našeg zemle.Vi ste onda jedan od naj pametniji u vladi.Općinski šerifi su se obogatili od malverzacija, pogledajte Dalmaciju i njhove načelnike.Još malo pa budu nam stavljali maske za zrak i budu gledali koliko smo njihovog zraka potrošili.Na to nam budu uveli porez.Oni samo tri mjeseca rade a živu kao baroni cijelu godinu.

CH
chemica
23:22 16.01.2012.

Ma kojem \"genijalcu\" je uopće palo na pamet da dozvoli prodaju državne zemlje? Što, prodajmo na brzaka domaćoj mafiji jer će ionako stranci sve ubrzo pokupovati? Nek si ljudi zarade kada budu preprodavali po dvostrukoj cijeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije