Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakovina u opatiji

Jakovina: 42% mlijeka vraćeno je u sustav, no uvijek ima galamdžija

tihomir jakovina,portal (1)
Tomislav Miletić/PIXSELL
07.03.2013.
u 19:13

Za nekoliko mjeseci ulazimo na tržište od 500 milijuna stanovnika, no gubimo tržište CEFTA-e. Radimo intenzivno na tome da što više pozitivnih stvari ispregovaramo za domaće kompanije – kazao je Jakovina

Ulazak u EU nosi mnogo izazova, posebno za prehrambenu industriju, dat ćemo sve od sebe da stvorimo uvjete i pomognemo, kazao je danas ministar Tihomir Jakovina na konferenciji "Na pragu EU: Prehrambena industrija" koja se održava u Opatiji.

Vijeće za prehrambenu industriju intenzivno radi na smjernicama i rješenjima, kazao je Jakovina.

Ključ je u klasterima i zajedničkom nastupu na tržištima na kojima domaći proizvodi nisu prisutni, čulo se u Opatiji.

– Za nekoliko mjeseci ulazimo na tržište od 500 milijuna stanovnika, no gubimo tržište CEFTA-e. Radimo intenzivno na tome da što više pozitivnih stvari ispregovaramo za domaće kompanije – kazao je Jakovina dodavši da se kao ministar najlošije osjeća kada se pokaže deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni, pogotovo kada se zna da postoji niz tržišta na kojima nismo prisutni, a mogli bismo ostvariti značajne rezultate.

Na upit taje li se rezultati analiza mlijeka zaraženog aflatoksinom, Jakovina je kazao da je od mlijeka obuhvaćenog akcijskim planom 42 posto vraćeno u sustav, no uvijek ima galamdžija koji će reći da nešto ne valja.

Jakovina je dodao da ih s ministrom financija Slavkom Linićem čekaju dodatni razgovori o tome na koje bi se proizvode mogao smanjiti PDV.

>>Akcijski plan za mliječni sektor: U otkup vraćeno 42 posto mlijeka

Komentara 5

PI
pijanac
19:44 07.03.2013.

Ajde bre tiho daj ostavku, jer iza tebe će ostati samo tuga i jad.

DU
Deleted user
19:27 07.03.2013.

Ima li u tvojoj trgovini galamdžija?

BO
Bogodol
07:18 08.03.2013.

Žalosno koliko vriemena je prošlo od izbijanja (podmetnute) afere sa mlijekom i tzv. ministar veli da je 42% mlijeka vraćeno u odkup pa što hoće ostali, naziva ih galamdžijama. žalosno je to što tzv. ministar poljoprivrede ne zna da se krave moraju musti svaki dan ujutro i u veče (on vjerojatno od prve ne može razlikovat bika od krave) i pod hitno je trebalo sve mlijeko odkupiti, zabraniti uvoz jer do sada smo 50% uvozili mlijeka to sada znači da proizvodimo manje od 25% mlijeka za vlastitu potrošnju, naše tržište je namjenjeno za izvoz strancima , ne treba nama CEFT-a jer je dovoljno da uradimo proizvodnju za svoje potrebe jer ništa ne proizvodimo dovoljno za sebe (možda jaja) sve se uvozi i uništava domaća proizvodnja kako bi uvozni lobi imao posla,a netko uvoznom lobiju pomaže i radi za njega, čini mi se da jaki lobiji kod nas postavljaju vlade i predsjednike države (zadnja dva) izuzimam prvog predsjednika Hrvatske Države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije