Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME U DALMACIJI

Jako jugo u Splitu nosilo daske sa skele, lomilo grane, rušilo stabla...

Divljanje juga preko lukobrana splitske ACI marine
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.12.2021.
u 10:32

Jak vjetar prijetio je da će urušiti cijelu skelu postavljenu na Tomića stinama u samom središtu Splita

Splitski su vatrogasci zbog jakog juga koji je puhao tijekom noći na širem području grada imali pune ruke posla, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita.

Jak vjetar prijetio je da će urušiti cijelu skelu postavljenu na Tomića stinama u samom središtu Splita, daske su već padale na ulicu pa su vatrogasci to sanirali. Poslije ponoći pozvali su ih građani i prijavili da su odlomljene grane sa stabla pale na osobno vozilo u centru grada, u Riječkoj ulici, pa su pohitali na teren kako bi uklonili otpale grane.

U noći su vatrogasci splitskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva gasili požar na tri plastična kontejnera koji su gorjeli u Varošu, u Plinarskoj ulici, a na terenu su bila tri gasitelja s jednim navalnim vozilom. U dva sata poslije ponoći alarmirani su na dva različita mjesta, na Obali kneza Domagoja gdje su morali ukloniti stablo koje je palo preko ceste, pa je tamo otišli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, dok su njihove kolege iz DVD- a Split stigli u Držićevu ulicu kako bi uklonili stablo s osobnog vozila.

Sinoć su na Klisu oko 20 sati zajedno s policijom i potražnim psom tražili muškarca osumnjičenog za obiteljsko nasilje. Potom su morali na teren na Kašjune gdje su pilili stablo koje je prijetilo da će pasti na prometnicu.

Jak vjetar nastavlja se i danas i sutra

Jak vjetar nastavlja se i danas. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, na Jadranu se danas očekuje umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, u okretanju na sjeverozapadnjak, navečer na sjevernom dijelu buru. U Dalmaciji će danas mjestimice biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom

Za sutra DHMZ najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremene kiše bit će na Jadranu, posebice u Dalmaciji, a na jugu su još mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Uglavnom u gorskim predjelima i u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice susnježica i snijeg. U unutrašnjosti ponegdje magla, osobito ujutro kad je moguća poledica. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na sjevernom i srednjem Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, na južnom jugo, zatim posvuda jugo u jačanju, a navečer na sjeveru jačanje bure.

Najniža temperatura zraka između -5 i 0, na Jadranu 3 i 8, a najviša dnevna većinom od 0 do 5, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije