Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimsko vrijeme

Za dio Hrvatske upaljen crveni alarm! Meteorolozi otkrivaju kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana

snijeg
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
24.01.2019.
u 12:03

U subotu će se djelomice razvedriti pa se očekuje vrlo hladno jutro. U nedjelju sa zapada novo naoblačenje, ponegdje uz kišu i snijeg koji će vjerojatno još češći biti u prvom dijelu sljedećega tjedna

Danas će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, povremeno sa snijegom, osobito u gorskim i istočnim predjelima, javlja DHMZ. Najviše snijega bit će u istočnoj Slavoniji i Baranji uz stvaranje većeg snježnog pokrivača. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice može biti malo kiše, podno Velebita i pahulja snijega nošenih burom. Najviša dnevna temperatura zraka između -3 i 2, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 3 do 8, a drugdje na moru od 8 do 13°C.

Meteorolog Zoran Vakula najavljuje da se zimski uvjeti nastavljaju diljem kopnenog područja, posebice u istočnim i još više gorskim krajevima, gdje mjestimice ima i više od pola metra snijega, a i ponegdje na sjevernom Jadranu, gdje će osim pahulja ponovno biti i većinom jake, gdjegod i olujne bure, a podno Velebita od petka do subote ujutro vjerojatno i s orkanskim udarima.

Za razliku od prošlih dana, potkraj četvrtka jaka bura zapuhat će i na jugu Hrvatske. No već u nedjelju nevolje bi na većem dijelu Jadrana moglo biti zbog često jakog juga i gdjegod obilne kiše koja bi nakon nekoliko snježnih dana mogla padati i mjestimice u kopnenom području. Osim nje, problema će vjerojatno biti i zbog ponegdje prilično niske temperature tijekom djelomice sunčanog vikenda, a i zbog novog snijega početkom novoga tjedna, javlja HRT.

GALERIJA Pogledajte zimsku idilu u Zagrebu

snijeg
1/22

Za područje Kvarnera i sjevernog Jadrana upaljen crveni alarm. Ostatak jadranske obale u narančastom je. Očekuje se olujna bura.

Foto: Screenshot/DHMZ

 

Foto: Screenshot/DHMZ

"U petak na kopnu još može pasti malo snijega i to uglavnom u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj. Puhat će i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U subotu će se djelomice razvedriti pa se očekuje vrlo hladno jutro. U nedjelju sa zapada novo naoblačenje, ponegdje uz kišu i snijeg, koji će vjerojatno još češći biti u prvom dijelu sljedećega tjedna.

Na Jadranu i u petak vjetrovito, s jakom i olujnom burom, na sjevernom dijelu mjestimice i orkanskom, a malo kiše može još pasti uglavnom na južnom dijelu. U subotu djelomice sunčano uz slabljenje bure, a već u nedjelju novo naoblačenje, ponegdje s kišom, te umjerenim i jakim jugom i južnim vjetrom. Početkom novoga tjedna povećava se vjerojatnost stabilnijeg i sunčanijeg vremena, većinom uz umjerenu i jaku buru", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

Pogledajte video: Kako voziti po buri

 

Ključne riječi

Komentara 1

GO
GorenjeHiSense
10:15 24.01.2019.

Opet vakula..... Za Novu godinu 2067 moze padat snijeg a u augustu te iste godine temperature mogu porast preko 30°C!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije