Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje DHMZ-a

Jak vjetar stvara probleme u prometu, upaljen meteoalarm za dio Hrvatske

Nevera s jakim vjetrom i valovima zahvatila je nakratko zadarsko područje
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji, Hina
06.09.2023.
u 08:09

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, poslijepodne prema otvorenom moru mjestimice sjeverozapadnjak

Sunčano uz slab, na kopnu i umjeren dnevni razvoj oblaka, najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 31 Celzijev stupanj, u gorju malo niža, glasi vremenska prognoza Državnog Hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, poslijepodne prema otvorenom moru mjestimice sjeverozapadnjak.

DHMZ je na svojim stranicama objavio upozorenje za vjetar za hrvatski dio Jadrana. U žutom su riječka, splitska i dubrovačka regija, Kvarner te cijela Dalmacija. Velebitski kanal je u narančastome, s upozorenjem na opasno vrijeme.

Foto: DHMZ

HAK javlja kako vjetar stvara probleme i u prometu. Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. 

Na Jadranskoj magistrali Bakar-Karlobag (DC8), DC99 čvor Križišće-Križišće, LC58107 Kraljevica-čvor Križišće i na Mostu dr. Franja Tuđmana zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići (između vijadukta Božići i tunela Sv. Rok vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h); autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Paški most; Krčki most.

VIDEO Turist oštetio Neptunovu fontanu u Firenci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije