Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže osvježenje

Jak vjetar otežava vožnju na A6 od Kikovice do tunela Tuhobić

hak,gužve (1)
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/5
21.07.2012.
u 08:49

Zbog sparnog vremena vozačima koji voze na dužim relacijama HAK savjetuje češće pauze i rashlađivanje bezalkoholnim, negaziranim pićima.

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Karlobaga, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, javio je HAK oko ponoći. Jak vjetar otežava vožnju na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić. Mokri i skliski kolnici su mjestimice u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Pad temperature

Osvježenje, kiša i pad temperature za 10-stupnjeva razveselit će sve one koji se teško nose s vrućinama. Dugotrajnog hladnog razdoblja nema na vidiku, ali ima pljuskova - i to već danas. U sjeverozapadnim krajevima, Gorskome kotaru i Lici poslijepodne i osobito navečer očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. U Slavoniji i Dalmaciji još neće doći do veće promjene vremena, te će se zadržati pretežno sunčano i vruće. Kasno poslijepodne na sjevernom dijelu zapuhat će umjerena i jaka, u noći podno Velebita na udare i olujna bura. Najviša dnevna temperatura će biti od 24 do 28, a u Slavoniji i Dalmaciji od 30 do 34 °C, javlja DHMZ.

U nedjelju će temperatura zraka pasti za desetak stupnjeva te će se u unutrašnjosti kretati između 22 i 25°C. Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji ne očekuje se veće osvježenje jer će temperature pasti za oko 5 stupnjeva.

U tjednu od 23. do 29. srpnja, te od 30. srpnja do 5. kolovoza srednja tjedna temperatura vjerojatno će ponovno diljem Hrvatske biti znatno viša od prosjeka. Ukratko, dugotrajnog hladnog razdoblja nema na vidiku, ali ima pljuskova - već sljedećih dana. Iz DHMZ ističu da će sredinom idućeg tjedna te od 30. srpnja do 5. kolovoza srednja tjedna temperatura vjerojatno ponovno diljem Hrvatske biti znatno viša od prosjeka.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne, pa je kod vrlo osjetljivih ljudi moguća glavobolja i slabiji san, a umjerene tegobe moguće su i kod kroničnih bolesnika.

Komentara 4

DU
Deleted user
14:27 21.07.2012.

joj sam da neki od tih 30000 sezonaca ne dobije otkaz, svaki od njih radi za 100 nezaposlenih i vadi nas iz krize, HNS - zna se!

PE
petrinjac
16:54 21.07.2012.

kladim se da od kiše nebude ni k a kamoli kap,imamo prognostičare koji su neškolovani i koji neznaju očitavati satelitske snimke

HA
hanzi
17:08 21.07.2012.

Ako je vinjeta u SLO 15 EUR za 7 dana onda bi mogla v HR koštati recimo 25 EUR za 10 dana ili čak više. Što znači jeftinije nego sada od Bregane do Splita (25 EUR). Za vikende kao danass bi bile gužve samo na granici a ne i na naplatnim rampama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije