Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3.9 stupnja

Jak potres zatresao Ploče: 'Bio je kratak i snažan kao eksplozija'

Ploče
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
14.02.2016.
u 17:29

Za sada je poznato da se potres osjetio od Pelješca do Makarske i Vrgorca.

Seizmografi Seizmološke službe u 15 sati i 50 minuta zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 7 km sjeverozapadno od Ploča, izvijestili su iz Geofizičkog odsjeka PMF-a. 

"Potres je bio magnitude 3.9 prema Richteru, a u epicentralnom se području osjetio intenzitetom V-VI stupnjeva Mercalli–Cancani-Siebergove ljestvice. Za sada je poznato da se potres osjio od Pelješca do Makarske i Vrgorca", zaključuju u priopćenju. 

Treslo se i u Hercegovini. Večernji.ba piše da se potres ssjetio na području Mostara i šire Hercegovine, ali i Hrvatske, te kako se navodi i Crne Gore, a podrhtavanje tla je trajalo nekoliko sekundi.

Na portalu Europsko-mediteranskog seizmološkog centra komentare o ovom potresu ostavljaju čitatelji koji tvrde da ih je prilično uzdrmao.

Kažu da se osjetio jedan jači potres i da ga nije slijedilo više slabijih te da je trajalo oko tri, četiri sekunde. "Bio je kratak i snažan kao eksplozija", piše čitatelj iz Ploča. 

"Dugo je trajalo, u kući je nastala panika", napisao je stanovnik Komina, dok je stanovnik Dubrovnika potvrdio da je tlo podrhtavalo i u tome gradu. 

>> Na Balkanu jedan jak potres svakih 10-15 godina

Ključne riječi

Komentara 14

LA
Laura Anny
17:14 14.02.2016.

I to bas na Valentinovo, trese se i Hercegovina i Dalmacija.

TE
teoodd
17:17 14.02.2016.

To Jambo rusi MOST....

SH
srce_hrvatsko
17:55 14.02.2016.

Bosko, to te Svevisnji upozorava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije