Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Jadransko more jedno je od najranjivijih područja Hrvatske'

Moramo ulagati zajedničke napore kako bi donijeli konkretne mjere u cilju zaštite morskog okoliša i obalnog pojasa, naglasio je ministar
05. prosinca 2013. u 21:32 1 komentara 824 prikaza
mihael zmajlović
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/2

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović sudjelovao je na ministarskoj konferenciji održanoj u sklopu 18. sastanka ugovornih strana Barcelonske konvencije o zaštiti mora i obalnog pojasa Sredozemlja u Istanbulu u Turskoj. Na ovom sastanku sudjeluju predstavnici 21 države Sredozemlja i Europske unije čiji je zajednički cilj zaštita morskog okoliša i obalnog područja Sredozemlja.

- Jadransko more i obalno područje jedan su od najvrjednijih resursa, ali istovremeno i najranjivijih područja Hrvatske. Njegovo ekološko stanje je dobro, ali je suočeno s pritiscima vezanima za ljudske aktivnosti poput opasnosti od zagađenja mora zbog gustog pomorskog prometa i otpada, te s problemom devastacije obale divljom gradnjom i intenzivnim građevinskim pritiscima iz turizma. S istim problemima suočene su sve države na Sredozemlju i zato moramo ulagati zajedničke napore kako bi donijeli konkretne mjere u cilju zaštite morskog okoliša i obalnog pojasa - rekao je Zmajlović.

>> Zmajlović: Treba pojačati nadzor nad pošiljkama otpada

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • navijeke:

    Gospodine Zmajloviću, za vas imam samo jednu sugestiju - ZERP. Kako za to nemate hrabrosti i sposobnosti, bilo bi lijepo od Vas da nas prestanete zasipavati glupostima.