Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Jadransko-jonski plinovod kandidat za status projekta EU

EU zastava
Patrik Macek/Pixsell
14.11.2015.
u 06:30

Bude li proglašen projektom od zajedničkog interesa, može od EU dobiti sufinanciranje za izradu pripremnih studija.

Projekt jadransko-jonskog plinovoda kandidat je za uvrštenje na popis projekata od zajedničkog interesa EU, a do kraja godine znat će se je li ta kandidatura i odobrena.

Takav odgovor uputila je Europska komisija zastupniku u Europskom parlamentu Toninu Piculi (SDP), koji smatra da je jadransko-jonski plinovod, uz LNG terminal na Krku, ključan strateški projekt od europskog interesa. Plinovod bi trebao biti dug 511 kilometara i imati transportni kapacitet 5 milijardi prostornih metara plina godišnje.

Bude li proglašen projektom od zajedničkog interesa, može od EU dobiti sufinanciranje za izradu pripremnih studija.

>> I žohari se smiju jesti ako 25 godina nitko od njih nije umro 

>> Radnici iz budućih članica EU neće imati istu slobodu kretanja

Komentara 1

Avatar million
million
00:04 16.11.2015.

Biračke kutije pronađene u smeću, sutra emisija Neki su predsjednici biračkih odbora čekali do 5-6 ujutro kako bi predali zapisnike i svjedočili - u najmanju ruku - čudnom ponašanju pojedinaca u DIP-u, kaže Bujanec Datum objave: 15.11.2015 | 21:52 Autor:tor: direktno.hr Sliku koju objavljujem dostavili su mi dečki iz Živog zida. Na njoj je biračka kutija u kontejneru, u blizini biračkog mjesta na Matuljima (Biračko mjesto broj 3 - Bregi) u 8. izbornoj jedinici. Fotografija je snimljena na dan izbora - 08. studenog 2015. u 13:00 sati!, objavio je Velimir Bujanec na svom fb-u. Živom zidu je za prelazak praga i ulazak u parlament - u toj izbornoj jedinici - nedostajalo svega nekoliko stotina glasova... Državno izborno povjerenstvo o svemu šuti. Šuti i GONG koji se ove godine baš i nije iskazao "nadgledanjem" izbora... Redakcija Bujice posljednjih je dana zatrpana brojnim informacijama koje podgrijavaju sumnju u regularnost izbora. Najozbiljniju smo dobili danas, od gospođe koja je bila predsjednica Biračkog odbora na jednom biračkom mjestu u Zagrebu. Gospođa (čiji su podaci poznati redakciji) tvrdi da su u DIP-u u noći s nedjelje na ponedjeljak, u sitnim satima "usklađivali" brojke na zapisnicima s biračkih mjesta u Zagrebu! Neki su predsjednici biračkih odbora čekali do 5-6 ujutro kako bi predali zapisnike i svjedočili - u najmanju ruku - čudnom ponašanju pojedinaca u DIP-u. Posebna je priča Apis. Navodno: čovjek koji je kao pomoćnik za informatiku u ministarstvu Arsenija Bauka radio na nadogradnji izbornog softwarea, radi uvođenja preferencijalnog glasovanja - razriješen je s dužnosti u ministarstvu 6 mjeseci prije izbora, da bi nakon toga osvanuo na listi SDP-a u 10. izbornoj jedinici - i to na prolaznom mjestu! Arsenije Bauk tijekom izborne noći cijelo je vrijeme online bio povezan s Apisom. A tamo se, navodno, bez ikakve neovisne kontrole - svašta događalo. Već smo napisali da je u zadnjih godinu dana u Apisu uhljebljeno na desetke mladih SDP-ovaca, a baš su toj tvrtki u većinskom vlasništvu Vlade, povjereni na udomljavanje birački popisi, ali i obrađivanje izbornih rezultata... napisao je Bujanec i najavio da će više o ovom slučaju biti sutra u Bujici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije