Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodna Dalmacija

Jadranka Kosor i nakon osnutka HDZ-a ostala je član SKH

jadranka kosor (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
07.09.2011.
u 12:23

Premijerka se danas stavljala u ulogu najsnažnijeg borca koji stoji na putu povratku "crvene Hrvatske"

Premijerka Jadranka Kosor u veljači 1990. godine, kada je HDZ upisan u Registar političkih stranaka, prema pisanju Slobodne Dalmacije, još je uvijek bila članica Saveza komunista Hrvatske. Tu su informaciju potvrdili jedan bivši član 3. organizacije SKH Radio Zagreba, kojoj je pripadala i Kosor, te jedan član SDP-a koji je imao uvid u partijsku evidenciju. 

Iako se često špekulira da je premijerka Kosor pohađala i kumrovečku školu za naprednije partijske kadrove, ta informacija nikad nije potvrđena.

Podatak o premijerkinu članstvu u SKH u vrijeme dok su drugi bježali iz Partije ne bi bio zanimljiv kada se današnja premijerka ne bi služila strahom od povratka komunizma na predstojećim izborima i sebe stavljala u ulogu najsnažnijeg borca koji stoji na putu povratku "crvene Hrvatske".

Sličnom je retorikom, piše Slobodna Dalmacija, i bivši premijer Sanader, koji nije bio član Partije, uspio mobilizirati desno orijentirano biračko tijelo, no zanimljivo je da je velik broj članova najužeg vodstva HDZ-a kao i članova njegovih koalicijskih partnera bio vlasnik partijske knjižice.

Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije.

Ključne riječi

Komentara 160

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
14:41 09.09.2011.

09.09.2011. u 09:26h Oger je napisao/la: Zasto u Kosoricinoj biografiji nedostaje posvuda razdoblje od 1972. do 1991.? ====================================== Imamo pravo izbrisati svoje podatke, ta ne moraju baš svi čitati kako smo nosili štafetu našem Titi

PA
patuljčica..
15:50 07.09.2011.

Zag Što misliš bi li radnice Todorića Todoriću kazale: Jesmo vas. I što misliš tko koga u konačnici je?

ZE
zendraf
15:03 07.09.2011.

Ništa novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije