Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jadranka Kosor i nakon osnutka HDZ-a ostala je član SKH

Premijerka se danas stavljala u ulogu najsnažnijeg borca koji stoji na putu povratku "crvene Hrvatske"
07. rujna 2011. u 12:23 160 komentara 199 prikaza
jadranka kosor (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL

Premijerka Jadranka Kosor u veljači 1990. godine, kada je HDZ upisan u Registar političkih stranaka, prema pisanju Slobodne Dalmacije, još je uvijek bila članica Saveza komunista Hrvatske. Tu su informaciju potvrdili jedan bivši član 3. organizacije SKH Radio Zagreba, kojoj je pripadala i Kosor, te jedan član SDP-a koji je imao uvid u partijsku evidenciju. 

Iako se često špekulira da je premijerka Kosor pohađala i kumrovečku školu za naprednije partijske kadrove, ta informacija nikad nije potvrđena.

Podatak o premijerkinu članstvu u SKH u vrijeme dok su drugi bježali iz Partije ne bi bio zanimljiv kada se današnja premijerka ne bi služila strahom od povratka komunizma na predstojećim izborima i sebe stavljala u ulogu najsnažnijeg borca koji stoji na putu povratku "crvene Hrvatske".

Sličnom je retorikom, piše Slobodna Dalmacija, i bivši premijer Sanader, koji nije bio član Partije, uspio mobilizirati desno orijentirano biračko tijelo, no zanimljivo je da je velik broj članova najužeg vodstva HDZ-a kao i članova njegovih koalicijskih partnera bio vlasnik partijske knjižice.

Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • Avatar Čobanković ( mlađi )
  Čobanković ( mlađi ):

  09.09.2011. u 09:26h Oger je napisao/la: Zasto u Kosoricinoj biografiji nedostaje posvuda razdoblje od 1972. do 1991.? ====================================== Imamo pravo izbrisati svoje podatke, ta ne moraju baš svi čitati kako smo nosili štafetu našem Titi

 • patuljčica..:

  Zag Što misliš bi li radnice Todorića Todoriću kazale: Jesmo vas. I što misliš tko koga u konačnici je?

 • zendraf:

  Ništa novo.