Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisački trovači

"Jadranka je umrla na hodniku, no ne znam kako jer smo puno pili"

'27.06.2011., Sisak - Na Zupanijskom sudu u Sisku nastavljeno je sudjenje Gordani Laktasic i Dragomiru Pavlovicu koji se terete za ubojstvo trovanjem Siscanke Jadranke Podgorsek u kolovozu 2010.godine
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
28.06.2011.
u 19:00

Optuženi Gordana Laktašić i Dragomir Pavlović Pajo mirno su pratili iskaze svjedoka koji su govorili o uzajamnom poštovanju

Žrtve sisačke trovačke afere Jadranka Podgoršek i prof. Damir Zaimović potpuno su vjerovali ljudima koji su sada optuženi za njihova ubojstva – Gordani Laktašić (32) i Dragomiru Pavloviću Paji (37). To proizlazi iz iskaza svjedoka, danas saslušanih u nastavku suđenja na Županijskome sudu u Sisku, koji su govorili o međusobnim druženjima i grupnim pijankama žrtvi i optuženika. Iz tih iskaza proizlazi da su J. Podgoršek i Zaimović, kao jedini iz toga društva koji su imali posao i sigurne prihode, bili rado viđeni.

– Jadranka je bila zaljubljena u Paju i čim bismo se okupili, ona bi ga pozivala mobitelom i čekala. Tako je bilo i lani 17. kolovoza u mome stanu. Čim je Pajo došao, ona mu se uvalila u krilo. Puno smo pili toga dana, sve što bi nam došlo pod ruku, pa ne znam kako se Jadranka našla mrtva na hodniku ispred moga stana. Sjećam se samo toga da sam je tamo vidjela i pokušala probuditi – iskazivala je Zlatica Belčić, u čijem se stanu u Šipuševoj 6 društvo često okupljalo.

Zlatica Belčić i Ivan Sklezur, inače Pajin susjed, kazali su i kako su prof. Zaimović i Pavlović bili u vrlo dobrim odnosima. Zaimović je čak financijski pomagao Pavloviću da uredi stan u Rimskoj ulici u kojem je navodno trebao živjeti s Gordanom Laktašić. Zauzvrat, kako je na sudu reagirao Pavlović, on mu je taj stan dao na privremeno korištenje.

– Pajo je profi često davao jesti. Toga dana, 9. srpnja lani, kada su ga našli mrtvog u stanu, nisam ga vidio. Vidio sam da je došao dan ranije, ali ne i kada je otišao – dodao je Sklezur.

Sin pokojnoga Damira, Vlatko Zaimović, izjavio je kako mu nisu poznati detalji o očevoj smrti. Branitelji optuženih Zorko Kostanjšek i Davor Škugor te predsjednica vijeća Snježana Mrkoci i županijski državni odvjetnik Stipe Vrdoljak nekoliko su puta svjedocima zamjerili zbog promijenjenih i konfuznih iskaza.

Komentara 6

ST
starwars
20:37 28.06.2011.

Jel netko čita ove početničke tekstove u VL? Urednik, redaktor, lektor,... anybody? U Modroj lasti su bolji tekstovi.

FE
Felicijen
22:49 28.06.2011.

Ovo su vrhovi hrvatskog novinarstva...

UD
Utjerivać dobroga
06:02 29.06.2011.

nepismeno.Da li to pišu novinari ili referenti American expressa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije