Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voćarstvo

Jabuke proizvedene u Hrvatskoj zadruga prodaje po tri kune

'Var \\u0096 07. 10. 2010., Bednja \\u0096 Prijeti opasnost da vocaru Milanu Stefancu iz Meljana propadne urod od 100 tona jabuka  PHOTO:  Ljiljana Risek'
''
08.10.2010.
u 15:20

Bednjanska zadruga pokušava pomoći svome voćaru u plasmanu prvorazrednih jabuka s bednjanskih brega

– Vjerovali ili ne, prodajemo jabuke proizvedene u Hrvatskoj i to po samo tri kune s PDV-om! – stoji u ponudi bednjanske Poljoprivredne zadruge što je prošlih dana upućena na brojne adrese kupaca. A tim tužnim pozivom PZ pokušava pomoći voćaru Milanu Štefancu iz Meljana u plasmanu prvorazrednih jabuka s bednjanskih brega. Dok prošlih godina nije imao problema s prodajom, ove godine prijeti opasnost da mu propadne 100 tona idareda, zlatnog delišesa i granny smitha. Dvostruki spas za jabuke bila bi hladnjača, ali je nema. Hladnjačom bi se omogućilo skladištenje i čuvanje domaćih jabuka do proljeća, kada bi im se na tržištu cijena i više nego udvostručila. Pa bi tada umjesto tri kune Milan mogao kilogram prodati po sedam ili čak osam kuna. Ministarstvo, doduše, raspisuje natječaje i smjernice za hladnjače, ali novac ne da! Očito je isplativije dopustiti uvoz nekvalitetnih stranih jabuka nego spasiti domaću proizvodnju. Zašto se onda tužimo da Hrvatska mora uvoziti 50 posto voća?!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije