Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosor u Washingtonu

J. Kosor: Uskoro ćemo doći do imena Hrvata iz afere Daimler

jadranka kosor
Željko Lukunić/PIXSELL
26.05.2010.
u 22:15

Vjerujem da ćemo na temelju rada Državnog odvjetništva i podataka koje su dobili iz Amerike uskoro doći i do imena onih hrvatskih državljana koji su primili novac u aferi Daimler - poručila je Kosor .

Tijekom susreta s predstavnicima židovskih udruga u Muzeju holokausta u Washingtonu premijerka Jadranka Kosor je naglasila da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu te djeca i mladi u školama imaju edukativne programe o holokaustu i tragediji koja se dogodila židovskom narodu.

- Govorili smo o suradnji Vlade s židovskom zajednicom u Zagrebu i rekla sam mojim domaćinima da sve ono sto sam vidjela u Muzeju ostavlja čovjeka bez daha i da u tom prostoru treba samo šutjeti i obećati da ce svatko od nas napraviti sve sto može da se takvo zlo ne ponovi- naglasila je Kosor. Novinarima je potvrdila da se razgovaralo i o povratu židovske imovine i da Vlada čeka odluku Vrhovnog suda o jednom slučaju.

Premijerka je u srijedu ujutro položila vijenac na Grobnici neznanih na Nacionalnom groblju u Arlingtonu. U čast dolaska predsjednice hrvatske vlade postrojeno je 500 vojnika počasne garde.

Susret premijerke Kosor i predsjednice Zastupničkog doma američkog kongresa Nancy Pelosi protekao je u prijateljskom razgovoru dvije liderice koje su imale sličan politički put jer su prije državničkih dužnosti bile članice parlamenta u svojim zemljama.

- Razgovarale smo kao stare prijateljice i pozvala sam gospođu Pelosi u posjetu Hrvatskoj i sudjelovanje na Croatia summitu, a teme su bile i put prema EU i našem članstvu u NATO savezu, dodala je premijerka.

Kosor je nakon sastanka s Pelosi završila dvodnevni službeni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama te je za hrvatske medije komentirala da ide kući puna dojmova i osnažena važnom podrškom koju je dobila od potpredsjednika Joe Bidena i svih svojih sugovornika. Ponovila je da između Amerike i Hrvatske nema otvorenih pitanja i da su sve teme tijekom razgovora detaljno obrađene uz naglasak da se najviše vremena, od susreta u State Departmentu do Bijele kuće i Kongresa posvetilo borbi Vlade protiv korupcije, ekonomskim reformama i mogućnosti dolaska stranih investicija.

-  Razgovarali smo o Bosni i Hercegovini i potvrdili smo hrvatsko strateško partnerstvo s Amerikom u želji da se svi problemi u nama susjednoj zemlji gdje živi konstitutivni hrvatski narod riješe sto brže i bolje s naglaskom da je Hrvatima u toj državi glavni grad Sarajevo - izjavila je Kosor. Na pitanje Večernjeg lista da li se u Washingtonu razgovaralo o aferi Daimler, premijerka je odgovorila da su svi sugovornici komentirali borbu protiv korupcije i da njena Vlada ima nula toleranciju prema toj pojavi.

- Odlična je suradnja s hrvatskim vlastima oko afere Daimler, naravno iz onog dijela koje znam vezano uz Državno odvjetništvo koje radi svoj posao na tom slučaju u suradnji s američkom stranom. Vjerujem da ćemo na temelju rada Državnog odvjetništva i podataka koje su dobili iz Amerike uskoro doći i do imena onih hrvatskih državljana koji su primili novac u aferi Daimler - poručila je Kosor .

Premijerka je u srijedu navečer otputovala iz Washingtona za Zagreb gdje je u petak očekuje dogovoren susret s glavnim tužiteljem Brammertzom.

Ključne riječi

Komentara 101

PR
Protivcenzure
13:42 27.05.2010.

treba malo jacu ISPRAVITI. trebala je reći uskoro ćemo znati imena HDZOVACA iz afere daimler.

OB
-obrisani-
13:53 27.05.2010.

hehehehehehehe, ka se razni: brale, opancari i cobani brzu prepoznaju, hehehehehehe

BA
Bandit
21:55 10.06.2010.

kroxs hehehhehheh divno divno i sto jos reci divno sroceno heheheh ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije