Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogodilo se na današnji dan

J. Kosor: Svi bi trebali pročitati pristupni ugovor Hrvatske i EU

Pristupni ugovor RH i EU
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.12.2013.
u 13:58

Hrvatska se obvezala da će nastaviti poslove vezane uz jačanje pravosuđa, borbu protiv korupcije te zaštitu nacionalnih manjina

-Dvije godine nakon potpisivanja pristupnog ugovora s EU u Hrvatskoj se zaboravilo na što smo se obvezali i kao da se u nekim stvarima posustalo, smatra nezavisna zastupnica Jadranka Kosor koja je kao premijerka potpisala taj ugovor, točno na današnji dan 2011. godine.

- Svi bi trebali pročitati taj ugovor da vide na što smo se obvezali, da ćemo nastaviti poslove vezane uz jačanje pravosuđa, borbu protiv korupcije te zaštitu manjina kroz učinkovitu provedbu Ustavnog zakona o zaštkiti nacionalnih manjina - rekla je Kosor.

Naglasila je kako su hrvatski pregovori s EU bili najteži i najduži, imali najviše poglavlja i da smo prvi imali mjerila za otvaranje i zatvaranje tih poglavlja, te da nas činjenica da smo taj posao odradili do kraja treba ispuniti ponosom. Posebno je naglasila da je Zakon o suzbijanju diskriminacije iz 2008., prema kojem se nikoga ne smije diskriminirati, bio jedno od mjerila u pregovorima s EU.
 

Komentara 3

Avatar keating18
keating18
16:29 09.12.2013.

Jadranka Kosor u Hrvatskoj ima taj legitimitet kao otprilike član predsjedništva BiH iz tzv. reda Hrvata, a kojeg biraju drugi tj. Bošnjaci. Sad zamislite tko je sve potpisivao kojekakve pristupne ugovore između Hrvatske i EU. Jadranka Kosor nikad nije dobila legitimitet hrvatskog naroda.

SP
Spectator
14:12 09.12.2013.

A možda da ste nas to pitali prije potpisivanja ??

NV
novo vriijeme
16:57 09.12.2013.

Neka ide guliti krumpire u pučki kuhinju za ovaj potpis!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije