Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka na Trsatu

J. Kosor: Poslat ću Josipoviću pismo i predložiti da se nađemo

kosor, misa (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
15.08.2011.
u 13:37

Mi smo prije više od mjesec dana, kako to i zakon nalaže, uputili predsjedniku RH prijedloge i dakako iznenađena sam činjenicom kako to predsjednik SDP-a interpretira, rekla je Kosor

Od svih dosadašnjih premijera Jadranka Kosor prva je koja je posjetila Svetište Majke Božje na Trsatu na blagdan Velike Gospe.

- To mi je velika čast i veliko zadovoljstvo. Kao vjernica i kao predsjednica Vlade u ime svih članova Vlade došla sam na ovaj naš veliki blagdan pokloniti se Majci Božjoj koja je, kako je rečeno u propovijedi, i putokaz i utjeha - kazala je danas na Trsatu premijerka Kosor. Dodala je kako je u svim našim marijanskim svetištima posebna atmosfera, zbog čega će se ispunjena vratiti na posao. Na upit o mogućem sastanku Vlade povodom krize u Europi, svijetu, pa i u Hrvatskoj, premijerka je kazala kako nakon kratkog prošlotjednog predaha, već od sutra kreću radno i "plove punim jedrima". Komentirala je i jučerašnju, kako je kazala, sada već otvorenu temu oko izbora veleposlanika.

- Mi smo prije više od mjesec dana, kako to i zakon nalaže, uputili predsjedniku RH prijedloge i dakako iznenađena sam činjenicom kako to predsjednik SDP-a interpretira. Naime, imenovanje veleposlanika mora se odvijati prema zakonima RH, a ne kako se kome svidi, i bilo bi potpuno pogrešno čekati i odugovlačiti s imenovanjima. Sve je već pripremljeno i mi čekamo odgovor predsjednika RH. Svako odugovlačenje tumačili bi kao politiziranje. Nekim su veleposlanicima istekli mandati, a tada se pokreće procedura, ili su otišli na druge poslove kao bivša veleposlanica u SAD-u. Ne bi bilo dobro da ta mjesta čekaju, da su prazna, radi se o prijateljskim zemljama, saveznicama, prema tome Hrvatska tamo mora imati svoje veleposlanike. Predlažem da se što prije dogovorimo, u tom smislu već sutra ujutro uputit ću pismo predsjedniku RH i predložiti da se nađemo i dogovorimo. Prošlo je vrijeme kada se moglo dogovarati da se nešto čeka ili trguje, to apsolutno ne dolazi u obzir, a bilo bi loše tumačiti izjave koje smo jučer čuli, da treba pričekati do izbora. To bi značilo da oni koji predlažu, ako bi pobijedili na izborima, misle dovesti svoje, a to bi bilo pogrešno. Trebaju doći ljudi koji su karijerni, diplomati profesionalci koji će na najbolji način zastupati zemlju - kazala je Kosor.

Na pitanje da komentira hodočasničku misu koja ove godine po prvi puta nije bila politički obojana, premijerka je kazala kako je uživala i poželjela ponovno doći na Trsat. Kazala je i kako nije razgovarala s kardinalom Bozanićem vezano uz slučaj Dajla.

Komentara 307

Avatar kuka
kuka
15:16 15.08.2011.

15.08.2011. u 15:14h stric8 je napisao/la: ________________+ Morti preuređuje dnevnu sobu u indor teniski teren,kaj ja znam;i tu se dobra lova zgrne

RE
rea@
15:47 15.08.2011.

A di je rodjena, sveznalice ?

Avatar kuka
kuka
14:12 15.08.2011.

A kaj će nam ti ambasadori bez države? Prezidente Ivek ima ionak druge planove,bu se oni birali u Beogradu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije