Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR TADIĆU

J. Kosor: Osuđujemo bilo kakav pokušaj revizije Oluje

vukovar, kosor3
Davor Javorović/PIXSELL
04.08.2010.
u 10:49

- Oluja je bila apsolutno pravedna, oslobodilačka akcija, Hrvatska je bila napadnuta zbog velikosrpske politike Slobodana Miloševića i morala se braniti od agresora, izjavila je premijerka.

"Osuđujemo bilo kakav pokušaj revizije povijesne istine o oslobodilačkoj akciji Oluja. Oluja je bila jedna od akcija kojom je oslobođen hrvatski teritorij te akcija u kojoj je pobijeđena politika Slobodana Miloševića. Uime budućnosti vrijeme je da se svi oslobode naslijeđa Slobodana Miloševića." Tim je riječima predsjednica Vlade Jadranka Kosor sinoć komentirala izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića.

>>Josipović: Ne slažem se s tezom da je Oluja bila zločinačka akcija

>>Najblaži napad 
na Oluju dosad, 
ali ipak napad

– Hrvatska je Vlada za isključivo okretanje prema budućnosti uz potporu susjedima na europskom putu, ali da bi se to ostvarilo, nužno je poštovati povijesne istine – naglasila je premijerka Kosor.

Oluja je bila apsolutno pravedna, oslobodilačka akcija, Hrvatska je bila napadnuta zbog velikosrpske politike Slobodana Miloševića i morala se braniti od agresora.

– To su povijesne istine koje se moraju prihvatiti i radi budućnosti i dobrih odnosa – napomenula je premijerka Kosor te naglasila kako "uime pravde i budućnosti Hrvatska očekuje da konačno i Ratko Mladić stane pred lice pravde".

>>Tadić o Oluji: Taj zločin ne 
smije se nikada zaboraviti

Ključne riječi

Komentara 18

IG
igor10zg
11:22 04.08.2010.

Tadić je četničko smeće kao i drugi Srbi.Nije ništa ni bolji niti gori od svojih sunarodnjaka bez obzira na lijepo odijelo i naoko uglađeno ponašanje! Zmija ostaje zmija!

DU
Deleted user
11:19 04.08.2010.

Zar se treba svake godine opravdavati,i tumaciti sto je bila Oluja.?Tadic ostaje na liniji veliko-srpske politike i uzalud mu je sto tumaciti.Kad ce to vec jednom u glavu Kosorici i Josipovicu.

BI
bigboii
16:14 05.08.2010.

drago mi je da premijerka ima jasan i odrijesit stav o oluji koja je bila oslobodilacka akcija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije