Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

J. Kosor: HDZ bi pobijedio i na prijevremenim izborima

Premijerka je na proslavi kazala da prve mjere potpora gospodarstvu, kojem je usmjereno 500 milijuna kuna kredita, već daju prve rezultate.
03. ožujka 2010. u 20:14 38 komentara 3 prikaza
HDZ
Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Na obilježavanju 20 godina djelovanja HDZ-a na području Krapinsko-zagorske županije u Zlataru, predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor ponovno je istakla da je država suočena s iznimno teškom situacijom te da je u Hrvatskoj zavladala teška gospodarska kriza većim dijelom pod utjecajem valova krize iz svijeta, ali i kao posljedica stvari koje su se trebale rješavati proteklih godina.

Tek ovu godinu premijerka Kosor je nazvala godinom u kojoj nema odustajanja od teških odluka i poteza jer je to, prema njezinim riječima, jedini način izlaska iz krize. Kazala je da prve mjere potpora gospodarstvu, kojem je usmjereno 500 milijuna kuna kredita, već daju prve rezultate.

Nema prijepora s HNB-om

Posebno je istaknula da nema prijepora između Hrvatske narodne banke, odnosno guvernera Željka Rohatinskog i Vlade RH već je, kazala je, suradnja s HNB-om rezultirala potpori gospodarstvu. Najavila je i da će Vlada vrlo brzo izaći i s mjerama za potporu tvrtkama s velikim poteškoćama.

- Znači, 24 sata dnevno razmišljamo i pronalazimo puteve kako bi osigurali gospodarstvu u Hrvatskoj da diše, a da naši ljudi na nogama dočekaju kraj ove godine koja će možda biti i teža od prošle - rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Osvrnula se i na zahtjeve za smanjenje proračuna, no istakla je, uvijek kad dođe do odluke o nekom rezu čuju se povici kako ne treba rezati baš to, već nešto drugo.

Priznala je da joj je najteža odluka u životu bila o kriznom porezu, a čim to bude moguće ona će prva biti za to da se ukine makar prva stopa, odnosno krizni porez na primanja od tri do šest tisuća kuna.

Beskompromisna borba protiv korupcije

Vezano na prizivanje privremenih izbora rekla je:

- Što se nas u HDZ-u tiče neće ih biti, nisu potrebni jer znamo što hoćemo i kamo idemo, a idemo prema izlasku iz krize i prema završetku pregovora pa ćemo početkom 2011. potpisati pretpristupni ugovor za pristupanje Europskoj uniji. Oni koji prizivaju prijevremene izbore to čine iz politikantskih razloga, a kad bi se i oni dogodili, mi bismo opet pobijedili.

Borba protiv korupcije, rekla je, mora biti beskompromisna i bez zastajanja bez obzira o kome se radilo i tko kojoj stranci pripada.

International Business Hotel
Luksuzno opremljen
International Business Hotel: Jedini zagrebački hotel koji se specijalizirao za biznismene
Harats
U SRCU ZAGREBA
U potrazi za dobrim pivom i još boljom atmosferom
 • mikesh:

  a valjda će narod shvatiti da je i crni vrag bolji od HDZ

 • Avatar vh1
  vh1:

  Svim strankama 1. Vanjski dug je preko 43 milijarde + kamate, a unutarnji 4 milijarde eura. 2. Prko 300 000 nezaposlenih. 3. 20 % viška zaposlenih u državnoj upravi. Kako će te i kada ovo riješiti ???? Preko 1600 branitelja ... prikaži još!lja napravilo je suicid.......ZAŠTO ????????

 • domenico:

  Hrvatska mora imati neku jaku socijal demokratsku stranku jer kako sad stvarvi stoje, vladajući i nemaju neku jaku konkurenciju jer SDP se pojavi jednom godišnje, za IDS se i ne čuje više a da HNS ostane u medijim brine se ... prikaži još!se Čačić s svojim automobilom.