Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiktivni računi

Izvukli 105 milijuna kuna, a nisu ni ponudili jamčevinu

Uskok
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
02.03.2017.
u 12:35

Istražni zatvor određen je braći Luki i Vinku Juriću te Zorki Tomić i Draganu Ivanoviću, dok je sudac istrage pustio Marijana Čuića

Od šest osoba protiv kojih je USKOK pokrenuo istragu zbog sumnje da su iz tvrtki Bubanj-Niskogradnja i Bubanj-Odvodnja od 2002. do 2015. izvukli oko 105,6 milijuna kuna, pri čemu su tvrtke oštećene za najmanje 81,1 milijun kuna, a proračun za 30,4 milijuna kuna, tužiteljstvo je tražilo da se istražni zatvor odredi za njih pet.

S obzirom na to da šesti osumnjičenik iz ove priče nije ni doveden pred suca istrage, to vjerojatno znači da je pred USKOK-om i iznio obranu i vjerojatno priznao djelo pa je procijenjeno da nema osnova da se i za tog osumnjičenika traži istražni zatvor.

Pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda jučer su tako dovedeni braća Luka i Vinko Jurić, Zorka Tomić, Dragan Ivanović i Marijan Čuić. Sudac istrage prihvatio je prijedlog USKOK-a da se istražni zatvor odredi svima osim Čuiću, kojeg je pustio da se brani sa slobode, a USKOK je najavio da će se na tu odluku žaliti.

Što se tiče preostalih osumnjičenika, braći Jurić i Zorki Tomić istražni je zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a Ivanoviću, osim zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Tijekom istrage predloženo je ispitivanje 40-ak svjedoka, a osumnjičeni nisu nudili jamčevine za obranu sa slobode. USKOK Juriće, koji su osumnjičeni i u aferi Pročistač, sumnjiči da su preko fiktivnih računa izvlačili novac iz tvrtki s kojima su bili povezani. U tome im je pomagala, kako se sumnja, Zorka Tomić, koja je za takve “usluge” dobivala novčanu nagradu.

>> Mamiću vraćaju 14 mil. kuna jamčevine, može se vratiti u Dinamo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije