Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rokovi

Izvođač radova traži da se produži rok zbog – kiše

'01.02.2010., Cakovec - Sveti Juraj na Bregu, prepuna OS Sveti Juraj na Bregu nema sportsku dvoranu. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
21.09.2012.
u 07:55

Tvrtka Fenix našla se već u medijima zbog pritužbi kooperanata kojima nisu plaćeni obavljeni radovi. Neki su se zbog toga našli u velikim financijskim problemima

Poslove treba dati tvrtkama iza kojih se ne vuku repovi, kazao je prije tri mjeseca međimurski župan Ivan Perhoč i dodao da će školska dvorana u Svetom Jurju na Bregu, vrijedna 12 milijuna kuna, nakon peripetija s početkom radova i problemima tijekom gradnje biti završena u roku. No čini se da dvorana ipak neće biti dovršena do 2. listopada, kako je ugovoreno.

Izvođač radova, tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda, zatražio je produžetak roka, i to zbog kiše koja je padala dva dana u kolovozu prošle godine!

– Nismo suglasni ni s kakvim produžetkom roka, a naročito ne zbog kišnih dana pri izvođenju zemljanih radova temeljne konstrukcije. Smatramo da su svi eventualni razlozi za neispunjenje roka neprihvatljivi, a razumni rokovi za produžetak roka prošli. Vraćanje u vrijeme kiše, izvedbe zemljanih radova i isticanje to kao razloga za produžetak vrlo komotnog roka nije prihvatljivo. Analizom vremenskih prilika tijekom 14 mjeseci dolazimo do iznadprosječno povoljnih uvjeta što se tiče niskih temperatura, padalina i ostalih prirodnih događaja koji mogu utjecati na rok građenja – piše građevinski stručnjak Dragutin Matotek u dopisu koji je uime Općine Sveti Juraj na Bregu kao konzultant poslao Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, nadzorniku radova, načelniku, županu i ravnateljici škole.

Kako doznajemo, zbog financijskih problema tvrtke Fenix došlo je do zastoja, a treba još napraviti fasadu i postaviti pod u dvorani. Zbog svega toga zatražena je pomoć ministarstva. Tvrtka Fenix našla se već u medijima zbog pritužbi kooperanata kojima nisu plaćeni obavljeni radovi. Neki su se zbog toga našli u velikim financijskim problemima jer ne mogu naplatiti dug. Repovi se vuku i nakon gradnje škole u Orehovici. Pokušali smo doći do direktora Fenixa, no nije nam se javio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije