Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.01.2015. u 15:39

Točno i informativno, opisno i s mnoštvom autora, HTV-ovci su pokazali snagu velike kuće i proporcionalno tome njezine vanjskopolitičke redakcije.

Premda se činilo da će rečenicom kako “grad svjetlosti ponovno tuguje”, kojom je počela glavni dnevnik HTV-a, Sanja Mikleušević nastaviti u tom pomalo patetičnom tonu, pod njezinom uredničkom palicom HTV je briljirao i nadmašio sve ostale televizije sinoć u prezentaciji događaja u Parizu.

Točno i informativno, opisno i s mnoštvom autora, HTV-ovci su pokazali snagu velike kuće i proporcionalno tome njezine vanjskopolitičke redakcije. Damir Matković, kao izvrstan poznavatelj političkih prilika u Francuskoj, suvereno je ušao u prilog, a nastavila je odlična Jasna Paro, koja je zasjenila kolege reportere RTL-a i NoveTV, koji su također bili na licu mjesta.

Primjerice, J. Paro od policije doznala je iz prve ruke dvije informacije da je akcija protiv terorista počela u trenutku kad im je “krtica” javila da teroristi više nisu bili zajedno u sobi s taocem te drugu da je sve započelo eksplozijom na krovu, nakon koje je dvojac istrčao van, zapucao i lakše ranio jednog policajca, nakon čega su ubijeni. “Drama je završila krvavo, kao što je i počela”, rekla je Paro, dodavši da ovo nisu bile obične ubojice, već posebno trenirani za ubojstva.

HTV-ovci našli su i hrvatskog postdiplomanta, Jurja Sotošeka Rihtarca, koji je odlično dočarao atmosferu u Parizu, premda očito nije profesionalni reporter. Kada se k tome pribroji i objašnjenje konteksta u kojemu se sve zbivalo, a to je rasprava o položaju muslimana, kojih je u Francuskoj šest milijuna i koji su sustavno getoizirani posljednjih 40 godina te se nimalo ne osjećaju Francuzima, HTV je sinoć napravio najzaokruženiji prilog.

MINUS

Pitanje Renate Sopek, na skijalištu, frontmenu Hladnog piva, Mili Kekinu, kako je pjevati na 1.800 metara visine ostavilo ga je bez daha, baš kao da je na Mount Everestu (8.848 m)

PLUS

RTL-ov prilog o splitskom ZOO vrtu, u kojem su nekad životinje najduže živjele i množile se, a sad je pred raseljenjem i zatvaranjem, tužna je priča, dobro obrađena.

>>Apel HTV-u – radi zdravlja nacije, otkažite duel kandidata. Vidjeli smo dovoljno

>>Nisu Hercegovci baš ludi za izborima pa da navale u Vasine autobuse

Komentara 48

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:53 10.01.2015.

Prvo, Francuska više nije vanjska politika jer smo zajedno dio Europske unije. A drugo, voljeli bismo više znati o zbivanjima u našoj regiji: u Beču, Muenchenu, Budimpešti ili Rimu, za što nas kontinuirano zakida javni servis.

Avatar navijač
navijač
18:44 10.01.2015.

HTV - Udbaška utvrda !

Avatar abcd
abcd
17:17 10.01.2015.

Pokazao je vanjskopoliticku snagu kao sto su i politicari pokazali tu snagu. Haha, pa tko pise ove nebuloze?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije