Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranko Ostojić još bez odgovora

Izvješće VNS-a otkrit će kako je postupao Saša Perković

ranko-test
Tino Jurić
25.02.2010.
u 13:35

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost još ne zna tko stoji iza paraobavještajnih materijala koji su kompromitirali nekolicinu predsjedničkih kandidata.

Je li se, istražujući tko stoji iza paraobavještajnih materijala koji su kompromitirali nekolicinu predsjedničkih kandidata, Saša Perković, tadašnji savjetnik za nacionalnu sigurnost bivšeg predsjednika Stipe Mesića, stavio na stranu samo jednog kandidata, točnije, novoizabranog šefa Pantovčaka Ive Josipovića?

O tom pitanju raspravljao je danas i saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, no odgovora nemaju. Pametiji će, kaže predsjednik odbora Ranko Ostojić, biti nakon što dobiju izvanredno izvješće ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost o postupanju Saše Perkovića u spomenutom slučaju.

- Tada ćemo vidjeti je li netko zloupotrijebio materijale ili su dobro obavili posao i nekoga pritom zaštitili - poručio je Ostojić, koji je uvjeren da će specijalno izvješće dobiti najkasnije do iduće sjednice Odbora.

Odbor je raspravljao i o traženju Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija (OTC) da se i korisnici prepaid kartica moraju registrirati. Prema rječima predsjednika Odbora Ranka Ostojića, rasprava je bila žustra te se potegnulo pitanje miješa li se OTC svojim zahtjevom u sudbenu vlast ili ne.

Bilo je i ozbiljnih prigovora da je takvo što nedopustivo te je dana inicijativa da se trebaju naći mjere kako to provesti bez da se ugrožavaju judska prava.

Komentara 8

BT
bili-tartuf
14:12 25.02.2010.

pa zna se ki stoji odizad,...Obama, Pucín,Pahor oli Kim ll Sung ??

BT
bili-tartuf
14:41 25.02.2010.

ako,...Ostoja to istrazuje i izvjestava,..\"sigurno, cé se doznati\"....(bi reka Socijalista-Slobodan-malo morgen)....

GA
gala
14:35 25.02.2010.

udbina posla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije