Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OPERIRALI' NA USKRS

Izvedena jedna od najvećih pljački u povijesti Los Angelesa: Lopovi nestali s ogromnom svotom novca

Hunter Biden, son of U.S. President Joe Biden, expected to appear in court on tax charges at a federal court in Los Angeles
MIKE BLAKE/REUTERS
04.04.2024.
u 22:31

Najmanje jedan alarm aktiviran je tijekom zločina, ali nije bio povezan s lokalnim nadležnim službama

U jednoj od najvećih krađi novca u povijesti Los Angelesa, lopovi su na Uskrs pobjegli s čak 30 milijuna dolara. Provala se dogodila u nedjelju navečer u skladištu novca u dolini San Fernando. Prema zapovjednici policijske uprave Elaine Morales, u objektu se inače pohranjuje gotovina iz poduzeća diljem regije.

Lopovi su uspjeli provaliti u zgradu, kao i u sef u kojem je bio pohranjen novac. Izvori iz policije rekli su da je pljačka među najvećima u povijesti grada kada je riječ o novcu, ističe Los Angeles Times. Izvori upoznati s istragom rekli su da su provalnici probili krov zgrade u ulici Roxford kako bi došli do trezora, no nije jasno kako su izbjegli alarm. Zaštitarska tvrtka sa sjedištem u Kanadi nije odgovorila na zahtjeve za komentar. 

Velika krađa nije otkrivena sve dok trezor nije otvoren u ponedjeljak. Snimka helikoptera pokazala je veliki rez na bočnoj strani zgrade prekriven komadom šperploče. Izvor iz policije potvrdio je da je, osim krova, bilo pokušaja da se probije bočna strana zgrade u kojoj se nalazi novac. Najmanje jedan alarm aktiviran je tijekom zločina, ali nije bio povezan s lokalnim nadležnim službama. 

VEZANI ČLANCI:

Također, Los Angeles Times ističe kako je intrigantno kako su lopovi znali da se ogromne svote gotovine čuvaju u tom sefu. To je, navodno, trebao znati samo manji broj ljudi. Provala je opisana kao razrađena i zahtijevala je iskusnu skupinu koja zna kako ući u siguran objekt i proći nezapaženo.

Glasnogovornica FBI-a potvrdila je u srijedu navečer da agencija i policija istražuju krađu. Federalni izvor rekao je da istražitelji pokušavaju dovršiti potpuni obračun nestalog novca, ali je istaknuo da bi to mogla biti najveća pljačka gotovine u povijesti L.A.-a. Prijašnja najveća pljačka gotovine u Los Angelesu bila je 12. rujna 1997. kada je ukradeno 18,9 milijuna dolara. 

GALERIJA Pogledajte prizore stravičnog potresa na Tajvanu

Hunter Biden, son of U.S. President Joe Biden, expected to appear in court on tax charges at a federal court in Los Angeles
1/18

Komentara 1

AN
AnimaTor
07:36 06.04.2024.

Već je na takav naćin pljačkanopo USA. Ulazak s krova. Štite s ebočni zidovi , ulaz i sami trezor u čeliku i betonu a krov je montažan.Maltene je krov od papira ili prešane iverice, lak ulazak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije