Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstvenik tvrdi

'Izvanzemaljce ćemo pronaći u idućih 25 godina'

Izvanzemaljci
Foto: Youtube
11.02.2014.
u 09:39

"Ako na nekom od tih planeta postoji inteligentan život, vjerojatno rade isto što i mi, šalju radiosignale i slušaju hoće li netko s njima stupiti u kontakt", rekao je Seth Shostak.

Ljudi će se s izvanzemaljcima sresti u idućih 25 godina, tvrdi znanstvenik Seth Shostak koji sudjeluje u eksperimentu SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) koji pokušava naći dokaze o postojanju izvanzemaljskih bića. 

Razlog tome je, tvrdi, što će astronomi moći skenirati dovoljno zvjezdanih sustava kako bi pronašli izvanzemaljske elektromagnetske signale. – Mislim da ćemo naći izvanzemaljce u idućih 20-ak godina uz pomoć takvih eksperimenata – rekao je Shostak na NASA-inu simpoziju na sveučilištu Stanford, piše Fox News. – Umjesto da gledamo u nekoliko tisuća zvjezdanih sustava, do 2040. promatrat ćemo možda njih milijun – dodao je.

Dio Shostakovih uvjerenja temelji se na napretku koji je NASA postigla svemirskim teleskopom Kepler koji je dao dokaze da se u Mliječnoj stazi nalaze planeti na kojima je moguć život kakav poznajemo na Zemlji.

Shostak vjeruje da svaka peta zvijezda ima najmanje jedan planet na kojem je moguć život. Prema njemu, u galaksiji postoje deseci milijardi planeta poput Zemlje. 

– Ako na nekom od tih planeta postoji inteligentan život, vjerojatno rade isto što i mi, šalju radiosignale i slušaju hoće li netko s njima stupiti u kontakt – rekao je Shostak.

>> 'Četiri vrste izvanzemaljaca posjećuju Zemlju tisućama godina'

Komentara 13

IP
info_punkt
11:44 11.02.2014.

a taj znanstvenik se zove vidoviti Milan...

ŽU
žuna
09:47 11.02.2014.

seronje, brinite se za bolji život na globusu, ne da se raspisujete o pričama o životu na nekim drugim planetima.

SE
sestrićna
11:12 11.02.2014.

a ja sam mislio da smo ih pronašli u kukuriku koaliciji ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije