Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAMAJKA GORI

Izvanredno stanje u Kingstonu

policijska postaja u plamenu
Reuters
24.05.2010.
u 16:49

Na Jamajci se situacija zakuhala zbog mogućeg izručenja gangsterskog šefa Christophera "Dudusa" Cokea u SAD, gdje ga čeka optužnica zbog upravljanja trgovinom drogom i oružjem te moguća kazna doživotnog zatvora.

Iako su 2009. odbili američki zahtjev za izručenje "Dudusa" Cokea (kao razlog je navedeno da su dokazi protiv njega prikupljeni ilegalnim prisluškivanjem), nakon što je iz MMF-a prošla prva tranša pomoći Jamajci u zadnjih 15 godina (1,27 milijardi dolara),  na karipskom otoku odlučili su malo više povinovati međunarodnim zakonima.

Međutim, taj 41-godišnji gangsterski čelnik, vođa bande "Shower Posse" koja se tako zove jer protivnike masakrira takvom kišom metaka kao da ih tušira olovom, vrlo je omiljen u siromašnim četvrtima Kingstona, gdje ljudi smatraju da on vrši onu funkciju koju država propušta ispuniti: daje im novac da si mogu prehraniti djecu. To što taj novac dolazi od trgovine drogom, u kojoj je Jamajka jedna od najbitnijih postaja na putu iz Kolumbije u SAD, njih se ne tiče; svog "dobročinitelja" spremni su braniti svim sredstvima.

U Kingstonu su na ulicama podignute barikade, napadnute su dvije policijske postaje od kojih je jedna zapaljena, a premijer Bruce Golding nije imao izbora. U dva kingstonska kvarta, West Kingstonu i St. Andrewu, gdje su "Dudusovi" pristaše najjači, proglašeno je izvanredno stanje. Na snazi je policijski sat, a izvanredne mjere ostat će na snazi najmanje mjesec dana.

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
12:05 25.05.2010.

Još jedna neuspjela država pod patronatom SAD-a i zapadnih bankara ............ to ćemo mi biti uskoro kako stvari idu kod nas ..........

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
18:07 26.05.2010.

. ..U Poljsku stigle raketice\"Patriot\". ..P.S.Poljaci vele da najbrojnije und najiskrenije vjeruju u Isusa Krista a NAŠ ISUS KRIST(HRIST)POLJAKE KAŽNJAVA SA POPLAVAMA,PADANJEM AVIONA,RAZNORAZNIM NESREĆAMA. ..€ Poljaci-ISUSA KRISTA(HRISTA)IZZGLEDA NEMOŽETE PREVARITI-ZATO STALNO U POVIJESTI PLAĆATE VELIKI CEH U STRADANJU POLJAKA ZBOG LAŽI. ..TITTO POSLIJE TITA. ..

Avatar Bjeda
Bjeda
00:07 27.05.2010.

Prokleta je Amerika....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije