Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje
Povratak na članak

Izvanredni studij upisuju oni koji su pali na redovnom


Samo 12 posto učenika upisuje privatne fakultete zbog cijene

Komentari 6

KA
kafka
10:31 18.06.2014.

"Visoko obrazovanje danas je postalo masovno za razliku otprije trideset ili četrdeset godina." . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Da, ali i nije tako visoko' kako je bilo prije 30-40 godina.! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Sjeća li se netko naših kvalitetnih srednjih škola prije 30-40 godina? . . . ? . . . Iz njih si izlazili srednjoškolci s više znanja i sveukupne spoznaje i slike svijeta oko sebe, nego što je slučaj s dijelom od današnjih brojnih veleučilišta i visokih škola.

VL
KA
kafka
10:45 18.06.2014.

"Izvanredni studij upisuju oni koji su pali na redovnom." . . . . . . . . . Da, većinom. . . . . . . . . Na njemu se u pravilu lakše porolazi, plača se i dodatno fakultetikulteti i veleučilišta mogu zgrnuti dobru lovu. Pogotovo ako su 'popularni' u smislu 'kvalitete' dobrog prolaska na ispitima.

VL
KA
kafka
10:29 18.06.2014.

"Visoko obrazovanje danas je postalo masovno za razliku otprije trideset ili četrdeset godina." . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . Da, ali je i nije tako visoko' kako je bilo prije 30-40 godina.! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Sjeća li se netko naših kvalitetnih srednjih škola prije 30-40 godina? . . . ? . . . Iz njih si izlazili srednjoškolci s više znanja i sveukupne spoznaje i slike svijeta oko sebe, nego što je slučaj s dijelom od današnjih brojnih veleučilišta i visokih škola.

VL
VL
vlatx
10:52 18.06.2014.

Posije srednje škole, bilo tehničke ili gimnazije, ili upisuješ fakultet ili ideš na burzu. Posla nema i sada se žena tu nešto čudi. Da su strukovne škole imalo takve kako se zovu imale bi više prakse a manje teorije u nastavnom programu, s jednim danom prakse u tjednu nema tu puno prakse. Stalno se javljaju "stručnjaci" koji samo nešto pričaju i daju svoja "stručna" mišljenja a školovanje nam je isto i ništa se ne mijenja. Izuzev, dodavanja vjeronauka u OŠ i sada vrlo izglednog zdravstvenog odgoja. Ovi predmeti će sigurno povečati djeci stručnost i konkurentnost na tržištu rada jednom kada dođu na burzu. Tužna istina ali svi čuvaju svoje fotelje praznim pričama a budnućnost nam je sve tmurnija i tmurnija.

VL
ZI
ZICKLER
11:13 18.06.2014.

Ovo je jedna tema u kojoj svi žmigaju ljevo a voze ravno. Prvo svi govore o tome kako nam fale radnici , obrtnici , ali svi se žele Gimanazije. Podcjenjuju se te škole. a što se tiče odnosa teorije i prakse e to je posebna priča. Tu nisu odgovorni profesori i sustav nego poduzetnici kod kojih treba obaviti praksu. Oni se ne trude dovoljno , to je činjenica , svi samo grakču a ne daju dovoljno svoj obol. Kod njih učenici i studenti dolaze samo formalno . Tko njih kontrolira.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.