Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Izvanredni izbori u Vukovaru su najviše u interesu SDP-a'

Govori se stalno o nekoj štednji, a sada ćemo radi novih izbora 500.000 kuna baciti, rekao je Pavliček.
24. srpnja 2013. u 13:53 0 komentara 5 prikaza
Željko Sabo, portal
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

- Izvanredni izbori za Gradsko vijeće Vukovara u interesu su prije svih SDP-a i gradonačelnika Vukovara Željka Sabe, rečeno je na današnjim odvojenim konferencijama za novinare HDZ-a i HSP dr. Ante Starčević koje su uslijedile nakon drugog neuspjelog pokušaja konstituiranja Gradskog vijeća. Marijan Pavliček, čelnik gradskog HSPAS, kaže kako taj interes pokazuje i činjenica da SDP nije u dva pokušaja imao svoje prijedloge za Mandatno povjerenstvo, a da u isto vrijeme odbijaju prijedloge HDZ-a i HSPAS.

– Govori se stalno o nekoj štednji, a sada ćemo radi novih izbora 500.000 kuna baciti - rekao je Pavliček. I u HDZ-u slično razmišljaju podsjećajući da je u dva pokušaja konstituiranja ponovljen isti scenarij. – Sve ovo oko Gradskog vijeća događa se radi interesa gradonačelnika Željka Saboa. Radi lošeg zakona dobili smo i omjer od 12-12 u Gradskom vijeću što je neprirodno. Niti danas nije riješeno pitanje Popisa birača pa tako Vukovar ima i dalje više birača od stanovnika. Uz veliku pompu je istican problem Vrgorca dok Vukovar, kao sjedište županije, nitko niti ne spominje. Vlada očigledno po ovom pitanju radi selektivno, rekao je Penava podsjećajući i na međusobno suradnju SDP-a i SDSS-a. U HDZ-u smatraju da je jedan od razloga što se ne može konstituirati Gradsko vijeće i interes uskog kruga osoba koje ne žele da vijeće, kao zakonodavna vlast, nadgleda ono što i kako radi izvršna vlast u gradu.

– Sve to je legitmno. Međutim, ako se već toliko zaklinjemo u interese Vukovara i njegovih građana zašto se onda nije sjelo za stol sa izbornim pobjednicima kako bi probai pronaći neko riješenje, istakao je Penava. Gradsko vijeće Vukovara ima 24 člana pri čemu SDP i HDZ imaju po devet vijećnika, a SDSS i HSP dr. Ante Starčević po tri vijećnika. Međusobno se podržavaju HDZ i HSPAS te SDP i SDSS tako da bi kod svake osjetljivije točke vijeće bilo u blokadi.

>>Vukovar i dalje bez Gradskog vijeća. Hoće li ponoviti izbore?

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.