Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Izvanredne mjere pomoći: Otkupljeno i donirano 80 tona mliječnih proizvoda

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/4
27.04.2020.
u 16:46

Ta će se mjera primjenjivati sve dok ne prestanu izvanredne okolnosti uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19, a koje direktno utječu na probleme u poslovanju malih mljekara.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u ponedjeljak da je u sklopu pomoći malim mljekarama koje imaju problema s poslovanjem zbog epidemije bolesti COVID-19 od tri mljekare otkupljeno 80 tona mliječnih proizvoda i podijeljeno potrebitima.

Otkup mlijeka provodi se temeljem odluke o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Do danas tu mjeru koristile su tri mljekare, koje otkupljuju mlijeko od oko 400 proizvođača, navodi se u priopćenju iz Ministarstva.

Otkupljeni proizvodi podijeljeni su na 54 registrirana posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi.

Prihvatljivi korisnici mjere su male mljekare koje otkupljuju do 14 milijuna litara godišnje, a zasad je evidentirano 30 malih mljekara koje mogu koristiti mjeru a otkupljuju mlijeko od oko 900 primarnih proizvođača mlijeka, odnosno farmera.

Ta će se mjera primjenjivati sve dok ne prestanu izvanredne okolnosti uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19, a koje direktno utječu na probleme u poslovanju malih mljekara, ističe se u priopćenju.

"Ukupna vrijednost ove izvanredne mjere pomoći malim mljekarima je 2,5 milijuna kuna, ali ima i višestruki učinak. Na ovaj način pomaže se malim mljekarama u prodaji nastalih viškova kako bi iste mogle kontinuirano nastaviti s proizvodnjom, proizvođači mlijeka nastavljaju plasirati proizvedeno mlijeko u mljekare, a  visokokvalitetnu domaću hranu dobivaju oni kojima je najpotrebnija“, istaknula je ministrica poljoprivreda Marija Vučković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije