Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPUNA RJEŠENJA
Povratak na članak

Izvanredna uprava u još 20-ak društava u kojima Agrokor ima 25% udjela

Današnjim rješenjem Trgovački sud je proširio listu povezanih i ovisnih društava s još 20-ak njih u kojima Agrokor ili njegova povezana društva drže najmanje 25 posto udjela.

Komentari 8

ZG
zgenije
17:30 21.04.2017.

Logička je bismislica da manjinski vlasnik može uvesti prinudnu upravu većinskom vlasniku.

VL
Avatar niwrad
niwrad
15:21 21.04.2017.

Bilanca svakog poduzeća jasno pokazuje stvarni odnos prava i obveza koja u konačnici determiniraju vlasništvo. Ako netko otvori firmu sa 20.000 kuna i nekako uspije dobiti robu od dobavljača u protuvrijednosti 25.000 kuna koju ne plati, onda je faktički vlasnik firme dobavljač sa kapitalom od 5.000 kuna. U tom smislu, sve što je trebalo napraviti kod Agrokora je odrediti novu vlasničku strukturu temeljem postojećih parava i obveza, napraviti reorganizaciju poslovnog sustava koji je doveo do gubitaka i nastaviti s radom ili prava i obveze prebiti putem stečaja kroz postojeće državne institicije, dok bi se radnici zaposlili kod produzeća koja će popuniti tržišne praznine nastale odlaskom neusplješne poslovne strukture iliti Agrokora. To su pravila koja vrijede za sve firme jednako. No, ovo što se sad radi državato je vrhunska katastrofa. Umjesto reorganizacije ili stečaja država održava neuspješnu poslovnu strukturu koja je dovela do gubitaka tako da krpa rupe koje ta struktura stvara. To je recept za katastrofu čiji neuspjeh se jasno pokazao na primjeru brodogradilišta. Sve što država dirne pretvara u još veću katastrofu. Umjesto da bude regulator koji donosi i provodi pravila koja važe za sve poslovne subjekte jednako, država pod krinkom dobrobiti radnika radi još veću katastrofu i za radnike i za porezne obveznike i za poduzeća koja bi morala popuniti tržišne niše koje su bile okupirane neuspješnim poslovnim sustavom koji se zove Agrokor. Umjesto da postojeće institucije odrade svoj posao po postojećim propisima sad će izroniti razni lešinari i uhljebi koji će dobro omastiti brk, a oni koji su se kao trebali zaštititi će na kraju najviše ispaštati.

VL
DU
dubravkai16
16:25 21.04.2017.

Nije jasno gdje žive ti svi naši pošteni političari. 26 godina su svi sve znali i sve odobravali velikom gazdi, a sad se čude. Zakone su mijenjali da bi Todoriću pogodovali, taj porez nije plačao i sve mu je bilo dozvoljeno. Pa kakva smo mi to država. To je smijurija od države, pa nitko nas niti ne doživljava, pogledajte što nam rade na granicama, hej, premijeru gdje ste, predsjednica piše pisma. Kuda ste nas doveli?

VL
LI
lipa75
19:11 21.04.2017.

Upravo dođoh iz praznog Superkonzuma u kome je uvijek bila gužva. Ramljak & Co sređuju nova zaduženja, a ne bave se osnovnom stvari u trgovini odnosno kupcima. Drzava je sporo reagirala i dozvolila vakum u nabavi koji je rezultirao odlaskom kupaca konkurenciji. Na to Ramljak nije mogao utjecati, međutim sada s punim policama, na povecanje cijena i nekonkurentnu ponudu svakako jest. Umjesto da je npr. popustima na sve ili snizenjem top artikala zadrzao kupce, dozvolio je povecanje cijena. Kao kupac odgovorno tvrdim da je ponuda Konzuma cjenovno nekonkurentna u odnosu na konkurenciju.

VL
DU
Deleted user
07:43 22.04.2017.

Proširenje izvanredne uprave na još 25 poduzeća u Agrokorovu djelomičnom vlasništvu? Pa što je onda uopće zdravo u tom Agrokoru?! Ili drugim riječima, stvarno treba pisati kući da je stvar propala zauvijek. Eto nama izvanrednih izbora za koji mjesec.

VL
SN
snovakor
14:02 21.04.2017.

E da ... treba Politika staviti još nekoliko ljudi u ostala poduzeća , da si i oni poprave novčano stanje ... ko će rješavati dobavljaće ?? Zašto to ostavljate sa strane i dozvoljavate, da Agrokor ostavlja domaće dobavljaće i nabavljaa izvana smeće robu te je nudi na svojim policama ??

VL
JO
josmalopanestalo
09:53 22.04.2017.

kak bi moglo išta biti zdravo u svemu tome kad su dužni ne 100, 200 tisuća kuna nego 10, 20 ,30, 50, 100 milijardi kuna skrivenih po belosvetskim poreznim rupama

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.