Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protivljenje devasta

Izvanredna sjednica šibenskog Vijeća zbog prostornog planiranja

vijeće šibenik (1)
Hrvoje Jelavić/Pixsell
24.01.2011.
u 15:15

Hitna je sjednica sazvana kako bi se vijećnici očitovali prije nego isteče rok - kritizirana je gradnja igrališta za golf i apartmanskih naselja na Oštrici, u Zablaću i drugdje.

Prijedlog izmjena i dopuna (treći po redu)  prostornog plana Šibensko-kninske županije već je izazvao lavinu kritika, žestokih rasprava i dramatičnih upozorenja o tome kako će budućim generacijama nanijeti veliku štetu te zauvijek uništiti vrijedne prostore, a zbog njega je za srijedu po hitnom postupku sazvana i izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika.

Kako je obrazložila Ana Gojanović Rakić, pročelnica ureda šibenskog gradonačelnika, jedina točka dnevnog reda namijenjena raspravi o tom prijedlogu, te davanju mišljenja, prijedloga i primjedbi o spomenutom spornom dokumentu.

-  Zbog osobito opravdanih razloga, a sukladno članku 65 stavak 2 Poslovnika Grada Šibenika, rok u kojem se saziva 18. izvanredna sjednica sjednica kraći je od propisanog roka - objasnila je Ana Gojanović Rakić. Naime, inicijativa za održavanje izvanredne sjednice došla je od Kluba vijećnika nezavisne liste Zlatka Štrbinića i HSP-a u šibenskom Gradskom vijeću, uz potporu vijećnika HNS-a, SDP-a i nezavisnog Borisa Dragutina.

Pretpostavlja se da će rasprava biti burna jer će kritizirane prijedloge najvjerojatnije pokušati braniti vijećnici HDZ-a koji je s koalicijskim partnerima (SDSS i HSS) na vlasti u Šibensko-kninskoj županiji (predlagatelj je prijedloga župan Goran Pauk iz HDZ-a).

Podsjetimo, osobito zgražanje javnosti, brojnih arhitekata i nekih političara su izazvali dijelovi prijedloga o izmjenama prostornog plana  po kojima bi se gradila  igrališta za golf i apartmani na poluotoku Oštrici, kod jezera Solina i na zablaćkom području. Gradilo bi se i na Martinskoj, postavilo bi se vjetroelektrane na više desetaka brda i tome slično, a to se smatra devastacijom prostora. Građani koji se žele očitovati o prijedlogu mogu to učiniti do 27. siječnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije