Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lice s tjeralice

Izručuju otmičara koji je dvije godine živio u Venezueli

14.11.2013., Opcinski sud, Zagreb - Sudjenje zbog pokusaja otmice Kresimira Corka, bivseg zeta odvjetnika Marijana Hanzekovica. Sudi se Goranu Sudarevicu, koji je u bijegu, te Marku Grzunovu, Marku Vargi i Leu Slijepcevicu i ostalima. Trebala bi svjedocit
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
01.05.2015.
u 20:31

Goran Sudarević je s još trojicom pokušao oteti Krešimira Čorka

Lice s Interpolove tjeralice Goran Sudarević (35), protiv kojega se na zagrebačkom Općinskom sudu vodi postupak zbog pokušaja otmice poduzetnika Krešimira Čorka, bivšeg zeta poznatog odvjetnika Marijana Hanžekovića, ipak će biti izručen Hrvatskoj. Naime, u Ministarstvo pravosuđa stigao je dopis suda u Venezueli, kamo je Sudarević pobjegao nakon što je propala otmica, kojim udovoljavaju zahtjevu za izručenje.

Glasno zapomagao

Sudarevića je hrvatsko pravosuđe tražilo još od 2011., no nije bilo poznato gdje se točno skriva sve do 12. lipnja 2013. godine kada je uhićen u mjestu Higuerote u Venezueli.

Organizator otmice Hanžekovićeva bivšeg zeta pao je u ruke policiji mjesec dana nakon što mu je u odsutnosti na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu započeo sudski postupak, a osim njega optuženi su Marko Grzunov, Marko Varga, Leo Slijepčević, Sudarevićev polubrat Boro Milanović i Dražen Pavlović.

Prema optužnici, Čorka su trojica maskiranih muškaraca dočekala 22. ožujka 2011. ispred garaže na zagrebačkom Vrbiku te su ga pokušali ugurati u automobil. No on je počeo glasno zapomagati pa su ga čuli susjedi, zbog čega su napadači odustali od plana.

Preselio se u SAD

Sudarević je sve nadgledao iz blizine iz drugog automobila, a trojici je rekao da što brže pobjegnu. Slijepčević je još tijekom istrage sve priznao te detaljno opisao kako su bile podijeljene uloge među optuženicima. Varga i Grzunov su Čorka trebali ugurati u mercedes, a Slijepčević je bio angažiran kao vozač. Čorak je tijekom istrage svjedočio kako Sudarevića poznaje površno, a kobnog dana vratio se iz Rusije. Prije nego što je došao na Vrbik bio je kod tadašnje supruge i djece na drugoj adresi. Kada su ga zaskočila maskirana trojica, mislio je da se radi o klincima iz kvarta, no tada mu je jedan prislonio pištolj na čelo, dok su ga druga dvojica udarala elektrošokerom. Čorak se trenutačno nalazi u SAD-u gdje se vjenčao s poduzetnicom Sanjom Duggan. 

>> Otmičar bivšeg zeta Marijana Hanžekovića u Venezueli čeka izručenje Hrvatskoj 

>> Čorak: Mislio sam da su iz kvarta, a onda su zaredali udarci šokerom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije