Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon svega

Izreal priznao grešku pri napadu na humanitarni konvoj

izrael
AFP
12.07.2010.
u 20:35

Objavljeni dio vojnog izvješća kaže kako su pogrešni obavještajni podaci naveli vojsku da podcijeni mogućnost nasilnog otpora na palubi napadnutog broda

Izraelska je vojska, nakon interne istrage, priznala pogrešku većih razmjera u prikupljanju obavještajnih podataka i planiranju napada na humanitarnu konvoj koji je prevozilo hranu i lijekove, pri čemu je u svibnju smrtno stradalo devet osoba. 

Objavljeni dio vojnog izvješća kaže kako su pogrešni obavještajni podaci naveli vojsku da podcijeni mogućnost nasilnog otpora na palubi napadnutog broda. U izvješću se tvrdi da nije bila dobra kooordinacija između vojske i obavještajnih službi. Izvješće ne krivi komandose koji su pucali nakon što su se suočili s propalestinskim aktivistima. U napadu je ubijeno devet turskih državljana, što je pokrenulo mnogobrojne osude i prosvjede diljem svijeta. Osim vojne, još su dvije istrage u tijeku.

Ključne riječi

Komentara 268

OB
-obrisani-
17:43 13.07.2010.

poznat mi rukopis doboga..... Nije I a nije ni l nego | ili je možda ipak l ?

OB
-obrisani-
17:44 13.07.2010.

kad zrelo razmislim, ipak je l jazzba Leonija

OB
-obrisani-
17:43 13.07.2010.

naravno i svi muslimani se mogu osjecati spokojno pored ovakvih katolika i hrvata kao amon_ba, Sherman i ja u washingtonu smo za dvanaest sati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije