Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednica rh

Izravno je izabrana i ne treba mentora

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
03.05.2015.
u 18:01

Najmanji postotak vjerojatnosti dajemo viđenju da je predsjednica Grabar-Kitarović pod potpunom kontrolom HDZ-a i da radi na "daljinski upravljač" Tomislava Kramarka

Je li predsjednica neovisna o HDZ-u?

70 posto

Nemile napade doživjela je ovih dana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović da je marioneta HDZ-a kojom upravlja – glavom i bradom – Tomislav Karamarko. Verbalni projektili ispaljeni su s Iblerova trga, sjedišta SDP-a. Jedva su esdepeovci dočekali da udare po predsjednici nakon što je objelodanila da se domislila kako izbjeći plaćanje poreza na novac koji je dobila iz proračuna kao nadoknadu troškova iz predsjedničke kampanje. Novac uplaćuje HDZ-u, koji će ga potom proslijediti u humanitarne svrhe. A političke stranke ne plaćaju porez na donacije, pa će od poreznih šapa ostati spašeno svih 1,17 milijuna kuna. Optužuju esdepeovci da Kolinda neprestano vodi kampanju HDZ-u, čija je bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima, a morala bi biti predsjednica svih građana, neovisna o bilo kojoj stranci.

Zaista, bilo bi glupo reći da Kolindom upravlja Karamarko. Neposredno je izabrana za predsjednicu, ima izborni legitimitet, mandat joj traje pet godina i samo bi lud čovjek/žena dopustio da njome upravlja šef stranke kojoj je prije izbora pripadala. No, predsjednica je u odnosu na vladajuće visoku digla ljestvicu kada je riječ o kritikama njihove vladavine. Ne bude li taj standard imala i kad Karamarko i HDZ dođu na vlast, onda će se s pravom moći reći da im je trasirala put dolaska na vlast. Ostaje još otprilike pola godine pa da i to vidimo.

Bliska stavu HDZ-a

Predomišljajući se o mimohodu, otvorila je prostor za napade

20 posto

Iako je prvo podržala, pa onda ipak u radijskom intervjuu izjavila da bi možda trebalo odgoditi vojni mimohod za 20. obljetnicu Oluje, Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je prostor napadima da je pod utjecajem šefa HDZ-a.

Zna se da je Karamarko otvoreno i jasno rekao da mimohod ne želi i da se na njemu neće pojaviti, nego će Oluju slaviti s "narodom i braniteljima" u Kninu. Istina je da je predsjednica mimohod zagovarala 4. kolovoza, a Vlada i premijer Milanović 5. kolovoza, no njezino reteriranje moglo bi se shvatiti kako utjecaj šefa HDZ-a Karamarka.

Lutka na koncu

Mala vjerojatnost da njom na daljinski upravlja HDZ

10 posto

Najmanji postotak vjerojatnosti dajemo viđenju da je predsjednica Grabar-Kitarović pod potpunom kontrolom HDZ-a i da radi na "daljinski upravljač" Tomislava Kramarka. Taj bi se zaključak mogao izvesti iz njezina odnosa prema SDP-u, njezina zahtjeva za ostavku Milanovića pa i njezine želje za dolaskom novog premijera s kojim bi mogla bolje surađivati i komunicirati.

>>Grabar-Kitarović o napadu iz SDP-a: To je podcjenjivanje inteligencije građana

>>Bauk o 'marioneti HDZ-a': Suzdržat ću se od takvih stilskih figura

Komentara 69

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
18:23 03.05.2015.

Nikome nije smetalo dok je Josipovic radio za SDP , dapače sad bi i Kolindu na stranu partije. Milanovic ne valjja i Kolinda ga ne moze hvaliti i s njim zajedno upropastiti drzavu. Posto je Karamarko sposobniji i strucniji prirodno je da se sa Kolindom i vise podudara, uostalom oboje su desnica, domoljubi , demokrati i osudjuju komunisticke zlocine. Jedva cekam da Karamarko postane premijer pa zajedno pokrenemo Hrvatsku.

Avatar Bruno
Bruno
18:30 03.05.2015.

Mogu novinari piskarati sto hoce , Kolinda je najbolje sto nam se moglo dogoditi i sto nam se dogodilo . Ako Karamarko bude poput Kolinde pocet cu vjerovati u politiku.

DU
Deleted user
18:10 03.05.2015.

Stupidno je što su iz smjera SDP krenuli "harpunirati" Kolindu Grabar Kitarović zbog navodne porezne utaje, a zapravo se radi o korekciji njihove socijalne politike (ah, esdipi je pro forma neka socijalno osjetljiva stranka, nemojmo smetnuti s uma) jer će domovi za djecu dobiti dodatan iznos zahvaljujući Kolindi Grabar Kitarović. Očigledno proračunski odobrena sredstva nisu im dostatna za poslovanje... I što reći nego da je još jednom stradao šef, postaja i 7 km pruge! Nekome predbacivati poreznu utaju, neplaćanje, izbjegavanje poreza itd. itd i to još sve istrkeljao njihov sumo ustavni ekspert - a de facto ona neće ni lp od tog iznosa ni vidjeti nego sve ide dječjim domovima, e to su stvarno macheri za ufekalizirat motku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije