Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povezivanje

Izravan kontakt sa svim policijama u Europskoj uniji

'cakovec060809 nacelnik pu medjimurske ivan sokac'
'zlatko vrzan'
27.09.2011.
u 11:22

Time zapravo nestaju "lokalne" policijske postaje ili "lokalne" jedinice kriminalističke policije, ističe načelnik PU međimurske Ivan Sokač

Hrvatska policija počela je u ponedjeljak s radom u Centru za policijsku suradnju Dolga Vas u Sloveniji. Kako objašnjava načelnik PU međimurske Ivan Sokač, policije Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske odsad u najkraćem vremenu mogu razmijeniti podatke dostupne nacionalnim policijama, što im omogućuje učinkovitiji policijski rad.

– Hrvatska policija sporazumom o radu Centra za policijsku suradnju dobila je mogućnost izravnog kontakta sa svim policijama Europske unije, odnosno schengenskog prostora. Izuzetna je vrijednost to što se traženi podaci dostavljaju u najkraćem vremenu. Podaci se prikupe i prosljeđuju u samo nekoliko sati ili koliko je već operatoru potrebno da ih obradi. Pristup razmjeni podataka elektroničkim putem moguć je svim policijskim postajama u Hrvatskoj koje na taj način mogu pribaviti podatke s područja cijele Europske unije. Time zapravo nestaju "lokalne" policijske postaje ili "lokalne" ustrojstvene jedinice kriminalističke policije – ističe Sokač. Inače, policijska suradnja kroz takve centre, u žargonu zvane "kontaktne službe", uobičajena je u policijskoj praksi stranih zemalja. – Naše uključivanje čini nas sastavnim dijelom europskih policija i napora u suzbijanju kriminaliteta – zaključuje Sokač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije