Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaljevski labirint

Izraelski bombarderi napali Iran – u Iraku!

Iranci
Foto: REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY
Autor
Hassan Haidar Daib
06.08.2019.
u 06:30

U Iranu se svakodnevno pale zastave Izraela i SAD-a, država koje Iranci optužuju za sve zlo

Jučer su procurile informacije izraelske vojne obavještajne službe da su izraelski bombarderi F-35 napali 19. srpnja kamp za obuku šijitske paravojne formacije pod zapovjedništvom Qassema Soleimanija, zapovjednika brigade Quds u iranskoj Revolucionarnoj gardi, elitne jedinice zadužene za misije u inozemstvu.

Prema izraelskim obavještajcima, u napadu je poginulo šest pripadnika iranske Revolucionarne garde i desetak boraca iračkog Hezbollaha, a uništene su i balističke rakete Fatah-110 koje su ugrožavale i Izrael i američke snage u Zaljevu.

Iz Teherana potvrđuju da su zasad nepoznate letjelice bombardirale “kamp mučenika”, međutim, demantiraju da je bilo poginulih pripadnika iranske Revolucionarne garde jer, kako tvrde, “njih tamo i nema”. Napad na Irak opasan je presedan i mogao bi imati dalekosežne posljedice. To je prvi napad zračnih snaga Izraela na Irak od 1981. kada su eskadrile lovaca F15 i F16 uništile u operacijskom kompleksu nuklearni reaktor Osirak, pod operacijom Opera. Napad na Irak, kako tvrde izraelski izvori, osobno je naredio izraelski premijer Banjamin Netanyahu. 

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar intimus500
intimus500
08:35 06.08.2019.

vidi ti vraga ...F-35 zna se prošuljati preko jedne države koja ima "napredni" PZO i bombardirati ciljeve u drugoj državi ... pa ta kanta zna i letjeti ... kako to :)

Avatar Viktor999
Viktor999
08:19 06.08.2019.

Buahahaha, ˝kamp mučenika˝, ne možemo ni očekivati da hassan stvari imenuje pravim imenom- terorističko leglo koje su I zraelci temeljito dezinficirali😀😀bravo Bibi!!

DA
Darko22
09:18 06.08.2019.

Komentari puni vojnih stručnjaka bahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije