Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strahote rata

Izraelska vojska palestinsku djecu koristi kao žive štitove

'palestina izrael Israeli soldiers open a gate in the security fence, built by Israel to seperate Israel from the West Bank, for a Palestinian boy returning from school to his village near the West Ba
'NIR ELIAS'
27.08.2012.
u 12:17

Kao odgovor na izvješće izraelska vojska napala je organizaciju "Razbijmo tišinu" tvrdeći kako su pokazali pravo lice jer žele "stvoriti negativni publicitet vojsci"

Ratove, poznata je činjenica, započinju odrasli, ali nevine žrtve njihovih "prepucavanja" su djeca. Isto tako je i u beskonačnom ratu između Izraelaca i Palestinaca. Tisuće palestinske djece završile su u izraelskim zatvorima zbog "neposluha" i zbog napada na izraelske vojnike. Po prvi put bivši izraelski veterani, okupljeni u organizaciju "Razbijmo tišinu" javno su progovorili o zlostavljanju palestinske djece i načinima "lomljenja njihova duha".

U jednom od brojnih svjedočanstava jedan od narednika opisao je zasjedu koja je bila priređena za palestinsku djecu kako bi im se "pokazalo" da ne smiju dizati ruku na izraelske vojnike. − Stjerali smo ih u kut i tukli ih drvenim palicama dok su pokušavali pobjeći. Takve zasjede redovito su organizirane, a ponekad bi se ciljalo već prije  napadnutu djecu. Cilj takvih napada bio je uplašiti i obeshrabriti djecu − kazao je narednik, prenosi RT.

U mnogim slučajevima djeca mlađa od 16 godina pritvarana su, povezi su im stavljani na oči i bila im je uskraćena hrana i voda, a jedan od veterana objasnio je kako je redovno privodio djecu u dobi od 12 do 14 godina jer se njih nije smatralo djecom nego "terorističkim pomoćnicima".

Mnogi od veterana koji su opisali svoja iskustva tvrde da su izgubili svaki osjećaj samilosti koji je u njima kao ljudima postojao. U jednom od svjedočanstava jedan od vojnika opisao je kako su ispred jedne od džamija namjerno izazvali sukob s vjernicima, a zatim su djecu koja su ih gađala kamenjem uhvatili i iskoristili kao živi štit između sebe i razljućenih vjernika.

Kao odgovor na izvješće izraelska vojska napala je organizaciju "Razbijmo tišinu" tvrdeći kako su pokazali pravo lice jer žele "stvoriti negativni publicitet vojsci umjesto da se pobrinu za otvaranje istraga koje bi spriječile takvo ponašanje".

Komentara 5

TO
Toni50
12:30 27.08.2012.

Izraelska vojska palestinsku djecu koristi kao žive štitove; što sada cinkariti ćemo ih Huseinu a on če da ih zašpota pred javnošču ali blago ako ?

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
12:37 27.08.2012.

Samo vi brišite komentar, admine. Istinu ne možete. Istina je da su u Izraelu Khazari glavni, pa Sefardi, pa Palestinci i drugi Arapi, pa siromašni emigranti iz afričkih zemalja.

LU
lukarak
12:51 27.08.2012.

Heh, pitanjce je samo ko je kriv za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije