Naslovnica Vijesti Svijet

Izraelska agencija uhitila klauna iz Španjolske kao "terorista"

Najpoznatijeg španjolskog klauna i pratiteljicu uhitila je Izraelska sigurnosna služba (Shin Bet), ispitivala ih šest sati zbog “sumnje u vezu s palestinskim teroristima” i na kraju ih deportirala.
11. svibnja 2010. u 12:42 3 komentara 4 prikaza
Shin Bet
Foto: Shin Bet

Od svih sporova Španjolske i Izraela najurnebesnije je uhićenje Ivana Prada na aerodromu Ben-Gurion, na koji je doputovao iz Madrida.

Najpoznatijeg španjolskog klauna i pratiteljicu uhitila je Izraelska sigurnosna služba (Shin Bet), ispitivala ih šest sati zbog “sumnje u vezu s palestinskim teroristima” i na kraju ih deportirala. Prado je kao direktor Međunarodnog festivala klauna u Galiciji isti takav htio organizirati u Ramallahu na Zapadnoj obali.

Nakon povratka stanje Palestinaca usporedio je sa Židovima u II. svjetskom ratu u Poljskoj, a bijesna je bila i vlada u Madridu. Shin Bet se 2008. “proslavio” time što je osam njegovih pripadnika palestinskog novinara Muhammada Omera na aerodromu svuklo i prebilo. Shin Bet je 2009. optužio i pritvorio izraelsku novinarku Anat Kam zbog “curenja povjerljivih dokumenata”, na osnovi kojih je u Haaretzu izašao članak s uputama za protuzakonita ubojstva vođa Islamskog džihada, a zabilježeno je i da je iz izraelskog humanitarca Salaha Haja Yihyeha izvlačio podatke o aktivnostima Liječnika za ljudska prava.

Top 3 festivala koje obožavaju poslovnjaci: Gdje se zabavlja Generacija X?

A1 izdvaja za Vas

  • M@rsij@nac:

    U dva slucaja su osudili magarca i macku na zatvorsku kaznu ( ne ,ne salim se)

  • -obrisani-:

    Konačno da su Izraelci našli nekog sebi ravnog - klaunove.

  • -obrisani-:

    11.05.2010. u 14:56h M@rsij@nac je napisao/la: U dva slucaja su osudili magarca i macku na zatvorsku kaznu ( ne ,ne salim se) ++++++++++++++++++++++++++++ Zbog špijunaže ?