Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Izraelci bi s Vindijom ulagali i izvozili u cijeli svijet

'31.01.2011., Gradska vijecnica, Varazdin, Veleposlanik Izraela Yossi Amrani na sastanku s gradonacelnikom Ivanom Cehokom Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
31.01.2011.
u 15:36

Yossi Amrani Nada se oživljavanju sinagoge, a Izraelci bi gradu prenijeli iskustva nekog izraelskoga grada u razvoju tehnoloških parkova

– Prije svega u Varaždinu sam poslovno! U Vindiji smo razgovarali o suradnji s Izraelom. Njihovi stručnjaci mogli bi doći k nama i steći dodatno znanje. Već se nešto i izvozi u Izrael, moglo bi i više, ovisno o košeru. No prije svega zanimaju nas zajednička ulaganja i izvoz na treća tržišta – izjavio je jučer Yossi Amrani, veleposlanik Izraela, u nastupnom posjetu Varaždinu. Izrael je, inače, među najsnažnijima po peradarstvu u svijetu.

Veleposlanik Amrani posjetio je i gradsku vijećnicu. S gradonačelnikom Ivanom Čehokom razgovarao je o obnovi varaždinske sinagoge, za što Varaždin i ministarstvo nemaju novca.

– Nadamo se da će sinagoga oživjeti i podsjećati na veliku prijeratnu židovsku zajednicu u Varaždinu – kaže Amrani. Varaždinu bi prenio iskustva nekog izraelskoga grada u razvoju tehnoloških parkova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije