Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori o primirju

Izrael na 24 sata odgodio napade i očekuje dolazak Hillary Clinton

gaza (1)
Reuters
20.11.2012.
u 08:42

Hillary Clinton u srijedu će doći u Jeruzalem gdje će se sastati s Netanyahuom i palestinskim predstavnicima, ali ne i s vođama Hamasa koji SAD drži terorističkom organizacijom

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odgodio je za sljedeća 24 sata izraelske napade na palestinske ciljeve u pojasu Gaze kako bi pod pritiskom međunarodne zajednice ta zemlja pristupila pregovorima o okončanju sukoba. Odluka je to donesena nakon što su se u ponedjeljak navečer okupili izraelski vođe kako bi razmotrili opcije eventualnog pristupanja pregovorima o primirju. Tim pregovorima, javlja RT, u srijedu će se pridružiti i američka državna tajnica Hillary Clinton. Ona će doći u Jeruzalem gdje će se sastati s Netanyahuom i palestinskim predstavnicima, ali ne i s pripadnicima Hamasa koji SAD drži terorističkom organizacijom.

U međuvremenu, sve je izvjesnije da bi inicijative UN-ova glavnog tajnika Ban Ki-moona i egipatskih vlasti za okončanje nasilja u Gazi mogle uroditi plodom.

Uoči prekida vatre, sedmu noć raketiranja u pojasu Gaze obilježilo je pet novih palestinskih žrtava čime se broj poginulih popeo na 110. BBC javlja da je Izrael na Hamasove ciljeve tijekom noći ispalio oko 100 raketa.

>>Turski premijer Erdogan: Izrael je teroristička država

 

Komentara 3

Avatar KristinaK
KristinaK
12:38 20.11.2012.

Ne znam što reći, mislim da i jedna i druga strana nisu nevina. Ovaj linč gdje sudjeluju i naši i po fac. objavljuju slike djece iz Sirije i podvaljuju kao da je iz Palestine, slikanih prije par mjeseci jer sam već vidjela također nije u redu...

OB
-obrisani-
06:13 23.11.2012.

Vl.: Noam Chomsky kaže da Izrael od Palestinaca stvara teroriste. YOSEF AMRANI : Divim se Chomskom kao akademiku, ali nisam siguran da je stručnjak za ljudski um i postanak terorista. Kaže da nemaju drugog načina nego biti teroristi, što je apsurdno. To je kao kad biste postojanjem Židova opravdavali Hitlera. Također, na ovaj forum dolaze jako puno ljudi iz cijelog svijeta i ostavljaju svoju mržnju, svoja mišljenja koja zbilja nemaju nikakve veze sa nama Hrvatima. Neki namjerno će pokazati svoje ružno lice da bi okaljao Hrvate. Na ovako delikatna pitanja, jedino je Vlada RH bi bila mjerodavna davati odgovor i komentare, te će jedino ona biti za to i odgovorna, a ne da se stvaraju zaključci od amatera komentatora i čitatelja ! Trebamo poštivati i zalagati se za mir i moliti dragog Boga da udjeli političarima pamet i da jednom spoznaju da samo dobra ekonomija i pristojan život čine mir a ne bombe.

UM
umpahpah
13:55 20.11.2012.

naslov bi trebao biti:"Hillary Clinton dolazi u Jeruzalem potapsati po ramenu zlocinacki tel avivivski rezim". tesko da i ona moze nesto uciniti i da zeli protiv irgun cionista.terorista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije