Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočimo globalizaciji natjecateljstva, a vrhunska postignuća privilegij su uskog kruga

Izopačeni kriterij: Ovo je najgora stvar koju možemo učiniti djeci - učiti ih da su važni samo oni najbolji

06.07.2022.
u 16:04

- Dodirnuli ste jedno od najvažnijih strateških pitanja o brizi za djecu. Briga za svako dijete znači da bi svi, od obitelji i škole do lokalne zajednice morali voditi računa o tome da svako dijete nađe svoje mjesto pod suncem. Umjesto naporne, frustrirajuće i stresne kompeticije, djecu treba učiti ponašanju koje će im kroz suradnju i prijateljstvo s drugima te prihvaćanje različitosti osigurati da svatko u skladu sa svojom nadarenošću, sposobnostima i kapacitetima nađe zadovoljstvo i radost u životu.

Komentara 10

Avatar Potegni!
Potegni!
17:35 06.07.2022.

Veći problem od težnje ka "najboljem" su mi mame koje zovu nastavnice i mame koje "uče" s djecom! Djeca se trebaju znati snalaziti u učenju, traženje odgovora je 70% znanja! A pogotovo sad s internetom. U matematici ponajprije, ali vrijedii i za kemiju, fiziku, jezike. Ono što sam tražiš i pokušavaš shvatiti ostaje trajno u glavi. ... tada je stremiti ka najboljem, zapravo izvrsno!

NE
nepokolebljiv
16:20 06.07.2022.

"Progresivni", "napredni" bi morali biti za Juzno Korejski sistem jer proizvodi najbolje a promovira darvinizam oni koji ne zadovolje rezultatima ne trebaju trositi zrak onima koji ce svojim radom promovirati covjecanstvo. Budimo dosljedni ili darvinizam vrijedi ili ne vrijedi. Nema vrdanja!

KO
komentatorv3
18:23 06.07.2022.

Omcem autor prica? Problem je upravo suprotan, svima se govori da je “vazno sudjelovati”, da su “svi jednako vrijedni” i da “je dovoljno da,samo budes to sto jesi”… zato i imamo nesposobne milenijalce… bitno je bit najbolji i radit naporno za tu poziciju, a ne kak clanak veli…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?