Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iznimke od nerada vikendom: I kod Jandrokovića grade nedjeljom

Autor
Sonja Hoffman
05.04.2009.
u 19:46

– Sunce malo, sad će to ministar u najkraćem roku sagraditi – posprdno je danas rekla stanarka ulice Ružičnjak u Zagrebu, koja već oko dva mjeseca i nedjeljom trpi buku s gradilišta, kako tvrdi, vile ministra Jandrokovića i nogometaša Butine. Unatoč zabrani rada nedjeljom, otkrivaju stanari, na gradilištu se radi od 7 ujutro do kasno popodne.

Žbukali i danas u podne
– A što me pitate, za njih nema zakona – rekla je preko ograde vrta gospođa iz susjedne kuće. Otkad je počela gradnja, otkriva, kran se ne gasi.

– Glasni su ti radnici. Nadvikuju se s bukom strojeva, prostače, dozivaju Avdo, Mate... To je neizdrživo – ispričao je stanar koji se vraćao s mise. Zanima, ga, kaže, odakle ministru toliki novac dok država apelira da se mora štedjeti

Kran tek nakratko stao
– Pa rad nedjeljom mora se dodatno, skupo plaćati – čudi se stanar.
Zvali su, tvrdi, inspekciju, pa čak i policiju ne bi li osigurali malo tišine, no ništa.
– I dalje je isto, buka i galama počinje već u 7 – tvrdi stanar.

Nije im, ističe, preostalo drugo do obratiti se novinarima.
– Ako medijski iznesemo taj problem, možda netko tome stane na kraj, a mi dobijemo zasluženi mir prije nego kuće budu gotove.

U istinitost tvrdnji stanara uvjerila se i Večernjakova ekipa. Naime, na gradilištu je u 12 ujutro bilo radnika koji su nanosili žbuku na zidove i miješali malter koji im je za to potreban. Iako u trenutku dolaska novinara kran nije radio, s njega je visjela golema posuda za materijal.

– Ipak je Cvjetnica, pa danas rade tiše poslove – dobacila je starija gospođa u prolazu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije