Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu dugo izdržali

Iznimka od pravila: Vlada Ostojiću odobrila angažiranje PR agencije

'SPECIJAL OBZOR 03.04.2012. Zagreb - Ministar zdravlja Rajko Ostojic. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
1/3
02.08.2012.
u 12:36

Činjenica da je prošlo točno dva tjedna od donošenja odluke o zabrani PR-a u javnom sektoru sama za sebe najbolje govori o njenoj neutemeljenosti i neodrživosti, kaže direktorica HUOJ-a Aleksandra Kolarić

Jedva je prošlo desetak dana od donošenja zabrane državnim institucijama da angažiraju PR agencije, a Vlada je danas Ministarstvu zdravlja, sukladno najavljenoj mogućnosti izuzetaka, odobrila upravo takav angažman. Ministarstvo je tražilo Vladinu suglasnost za angažiranje PR agencije za "izradu i provedbu kampanje izvješćivanja javnosti Republike Hrvatske o reformi sustava zdravstva koju provodi Ministarstvo zdravlja". Vrijednost je kampanje 200.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a cilj joj je upoznati javnost s ciljevima reforme sustava zdravstva – smanjivanje troškova, jačanje tržišta dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja, izdvajanja nezdravstvenih usluga u zdravstvu...

Treba napomenuti da je, prilikom donošenje zabrane angažiranja PR agencija, koja je digla veliku buru među domaćim PR-ovcima, premijer Milanović najavio mogućnost izuzetaka, odnosno da će se PR agencije moći angažirati na posebnim projektima.

>>Odluku kojom se Ministarstvu zdravlja daje suglasnost za angažiranje PR agencije preuzmite ovdje

Na današnju odluku reagirala je direktorica Hrvatske udruge za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić, koja nije skrivala razočaranje brzinom kojom je Vlada napravila iznimku od vlastitog pravila.

– Činjenica da je prošlo točno dva tjedna od donošenja odluke o zabrani PR-a u javnom sektoru, a tek tjedan dana od njenog stupanja na snagu, sama za sebe najbolje govori o neutemeljenosti i neodrživosti ove sasvim neargumentirane odluke Vlade. Mislim da bi bilo dobro da se u ovim teškim vremenima Vlada u cijelosti posveti gospodarskim problemima a ne da se zbog jedne nepromišljeno donesene odluke gubi vrijeme na sjednicama na donošenje izuzetaka kojih će očito biti dosta – rekla je za Večernji list Aleksandra Kolarić. 

Smatra da ovakav odabir agencija s kojima će se raditi nije transparentan te je dodala kako su HUOJ i HUKA (Hrvatska udruga komunikacijskih agencija) početkom srpnja, prije nego je Vlada donijela spornu odluku, osnovale radnu skupinu za izradu smjernica za poboljšanje javnih natječaja te je pozvala Vladu da imenuje svoje predstavnike u to tijelo.

Komentara 18

AU
autoritet
12:52 02.08.2012.

ne gradi se most, gradi se most ne smiju pr agencije, smiju pr agencije uvode se trošarine, ne uvode se trošarine... kukuriku = gomila nesposobnih debila

Avatar Obeliks
Obeliks
13:01 02.08.2012.

Kakav bedak. Naravno da je potreban angažman PR za takav veliki projekt ali ovo je smijurija. Milanovic're lazy and incompetent

OB
-obrisani-
22:28 02.08.2012.

A jesu li i druga dva Trostojića ukazom dobila pravo za angažovanje pi-ara ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije