Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u Večernjem

Iznenadio protivnike, ali i partnere: Orešković sve moćniji

Naslovnica
Foto: VL
02.03.2016.
u 21:09

Jasni ciljevi i uvjerljiv nastup u inozemstvu veliki su adut premijera Oreškovića, a preko potpore stranih državnika, koju je zaradio u kratko vrijeme, gradi autoritet i u Hrvatskoj.

Berlinski susret hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića i njemačke kancelarke Angele Merkel bio je znakovit. Orešković, kao politički početnik, djelovao je vrlo impresivno i sigurno i – što je važnije – s jasnom agendom zašto je došao u Njemačku. A to sigurno nije bila samo prilika za zajedničko fotografiranje. U jeku migrantske i sustavne krize Europske unije, neuobičajeno velik dio susreta dvoje državnika bio je posvećen gospodarskim temama, na čemu je, očito, inzistirao Orešković.

Naravno da je za provođenje gospodarskog programa najvažnija domaća potpora, ali bilo je važno čuti otvorenu podršku njemačke kancelarke Oreškovićevu ekonomskom planu te konkretnu gestu potpore u obliku radnih skupina za gospodarstvo. Jasni ciljevi i uvjerljiv nastup u inozemstvu veliki su adut premijera Oreškovića, a preko potpore stranih državnika, koju je zaradio u kratko vrijeme, gradi autoritet i u Hrvatskoj.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>> Prilog: Sve o novoj školi – Promjene u predmetima u osnovnoj i srednjoj školi

>> Kuzma Kovačić: Preseljenje mog Oltara domovine ne dolazi u obzir

>> Odlazak legende – Olić: Ne želim da me itko tjera, bila mi je velika čast

>> Trump i Hillary idu dalje

Foto: VL

Komentara 78

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:44 02.03.2016.

Čovjek je jednostavno pametniji od ovih naših domaćih stranačkih seoskih varalica, o poštenju nećemo ni raspravljat, kojom srećom da su svi takvi, al na našu veliku žalost nisu mu ni blizu, niti će ikada biti, eto.....

QO
qoxo
21:34 02.03.2016.

Hrvati još nisu svjesni koliko je taj čovjek koristan za Hrvatsku i da su mudri učili bi od njega. On dođe na razgovor, baci omču sugovorniku i zapečati posao dok se klasični političari tipa Karamarko ili Milanović pojave, pojedu domjenak, odu i kad ih netko pita jesu li sklopili posao oni bi pitaju; "koji posao?"

CR
crocro
21:40 02.03.2016.

Gosp. Orešković je u današnjim uvjetima jedini čovjek koji može pomoći i usmjeriti Hrvatsku na pravi put. To je čovjek koji ima znanje i koji ima ugled, koji je uvažavan sugovornik kod svih relevantnih europskih političara. U svakom slučaju političkih raspleta, gosp. Orešković uvijek zaslužuje biti premijer, jer sve što je do sada poduzeo i poduzima sigurno ide u korist Hrvatske i njezinih građana. Sa gosp. Oreškovićem svakako može biti sretna i Domoljubna koalicija ali i Most jer im itekako olakšava posao na gospodarskom planu. Zato je potrebna sudarnja i dobri odnosi između Domoljubne koalicije i Mosta što može samo ubrzati ostvarenje reformi koje su svi najavljivali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije