Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

'Iznenadilo me koliko su protivnici izobličili Istanbulsku konvenciju'

18.04.2018.
u 00:00

Izuzetno sam zadovoljan kako je premijer Andrej Plenković preuzeo vodstvo jer je bilo toliko nerazumijevanja i krivih objašnjenja, poručio je glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjørn Jagland.

Posjet glavnog tajnika Vijeća Europe Thorbjørna Jaglanda u javnosti su ipak obilježile reakcije na događanja oko Istanbulske konvencije (IK).

Vaš su posjet mnogi nazvali neočekivanim zato što se poklopio s ratifikacijom IK, konvencije Vijeća Europe.

– Posjet je dio uobičajenih priprema za predsjedanje, ali mi je drago da se poklopilo s ratifikacijom. Jako nam je važno da je Konvencija u Saboru ratificirana velikom većinom. Izuzetno sam zadovoljan kako je premijer Andrej Plenković preuzeo vodstvo jer je bilo toliko nerazumijevanja i krivih objašnjenja. Premijer ih je uspio otkloniti i fokusirati se na ono što IK donosi, a to je zaštita žena i obitelji od nasilja, što je golem problem na cijelom kontinentu.

Jeste li očekivali probleme u Hrvatskoj?

– I drugdje smo vidjeli otpore, posebice u istočnoj Europi. Zapravo me iznenadilo koliko su razne skupine izobličile sadržaj IK.

>>Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Predsjedničin pritisak na Vladu: Izvanredno je stanje u Hrvatskoj. Otišlo je 80.000 ljudi

>>Skandal u SDP-u: Netko SMS-om provodi anketu lažno se predstavljajući kao 24 sata     

>>Plenković se odlučio za kontinuitet na čelu DORH-a: Nakon Cvitana njegov zamjenik Jelenić

>>Priče očeva koji su bili na rodiljskom umjesto žena

>>Anna Sergejevna Mišar, čelnica zajednice Rusa: Rusi vole Vatrene, vidimo vas u finalu Mundijala

Ključne riječi

Komentara 33

BI
bikica7
20:38 17.04.2018.

Ova Europa gradi se na nastramostima i bolestima duhovnog karaktera i tko nije kao oni slijede sankcije.Samo jaka društva (poljsko,mađarsko) možda se odupru ovim izopačenim ideologijama koje su obuzele Europu.

ST
stefj
20:10 17.04.2018.

Možda da se gospodin osvrnuo na to kako je poraslo nasilje u nekim zemljama koje su potpisale konvenciju. Npr. u Turskoj. A u drugima se ništa nije promijenilo, osim što se velika lova troši na razne udruge... Vel. Britanija nije potpisala konvenciju uz komentar da nemaju novaca za sve te udruge, Švicarska isto, a Danska ima probleme s GREVIO-om... Hrvatska je ratificiranjem konvencije bez da trepne bacila milijarde godišnje u bunar (iliti raznim udrugama), a onda nema novaca da bismo sudjelovali u istraživanjima umjetne inteligencije. Valjda vlada voli samo prirodno, pa ulažu u razne udruge da slušaju kako trava raste...

KR
kruti216
20:36 17.04.2018.

IZOBLIČENI ste VI bolesnici, uguzni briselski!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije