Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sve regularno'

Iznajmljen ured Grabar-Kitarović u Sheratonu stajao 45.000 kuna

kolinda
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
10.02.2015.
u 13:22

Budući da je do dolaska u Vilu Weiss, Kolinda Grabar Kitarović ured imala u Sheratonu, na pitanje novinara koliko je to bilo luksuzno, Jureško Kero je uzvratila da nikakvog luksuza nije bilo

Kolinda Grabar Kitarović u kampanji je ukupno potrošila 8,136 milijuna kuna, od toga je 4,6 milijuna kuna donacija, a 3,5 milijuna kuna podmirio je HDZ. Ukupno je za kampanju Kolinde Grabar-Kitarović sredstva doniralo 640 donatora. Financijsko izvješće sa svim troškovima kampanje tim izabrane predsjednice danas do kraja dana objavit će na njenim web-stranicama, a do ponoći ga moraju ili predati ili preporučeno poštom poslati Državnom izbornom povjerenstvu.

Šef DIP-a Branko Hrvatin danas je izabranoj predsjednici, jer je takav bio dogovor, u Vilu Weiss odnio službene rezultate predsjedničkih izbora. I bivši predsjednik Mesić službene je rezultate izbora primio u Vili Weiss, a Josipović je htio da mu budu uručeni preko njegova stožera.  

– Predsjednički izbori jedni su od najvažnijih i završetak tog procesa treba obilježiti na dostojanstven način – rekao je Hrvatin. Limit troška kampanje u drugom krugu iznosio je 1,6 milijuna kuna, pa ukupni trošak kandidata na kraju kampanje može biti 9,6 milijuna kuna.  

Kada je riječ o inauguraciji, lista uzvanika još nije zaključena, rekla je šefica tranzicijskog tima Jadranka Jureško Kero. Najavila je da su na inauguraciju pozvani mnogi uglednici iz kulturnog i političkog života Hrvatske.  

– Malo je mjesta za sve one koji žele doći na inauguraciju. Upravo rješavamo s policijom gdje će građani moći biti na inauguraciji. Varijante su da građani mogu biti na Cvjetnom trgu ili na Trgu bana Jelačića. Voljeli bismo da ih što više može biti na Markovu trgu – rekla je Jureško Kero dodajući da stižu upiti ljudi iz cijele Hrvatske koji žele biti na inauguraciji. Odgovarajući na novinarska pitanja, Jadranka Jureško Kero potvrdila je da se radi nova sistematizacija radnih mjesta u Uredu predsjednika jer je to preduvjet da se provede štednja, koju je Kolinda Grabar-Kitarović najavila, i da se smanji broj savjetnika predsjednice.  

– Kolinda Grabar-Kitarović bivša je ministrica vanjskih poslova i dobro poznaje situaciju i u svijetu, pa joj i ne trebaju toliki savjetnici – rekla je Jureško-Kero. Potvrdila je da će Ured predsjednice biti na Pantovčaku, a kad preuzme funkciju, dakle kad prisegne, odlučit će što je isplativije kada je riječ o preseljenju s Pantovčaka.  

Budući da je do dolaska u Vilu Weiss Kolinda Grabar-Kitarović ured imala u Sheratonu, na pitanje novinara koliko je to bilo luksuzno, Jureško Kero uzvratila je da nikakvog luksuza nije bilo. 

– Izabrana predsjednica imala je iznajmljen jedan ured u sklopu predsjedničkog apartmana u Sheratonu. To je stajalo 45.000 kuna i sve je regularno plaćeno. Dobit ćete račune – rekla je Jureško Kero.

>> Kolinda Grabar-Kitarović u pismu Karamarku podnijela ostavku na članstvo u HDZ-u

Komentara 261

MM
mali mate56
13:43 10.02.2015.

Bravo čestitam predsjednice lijepo piše voljom hrvatskog naroda postala si predsjednica

MM
mali mate56
13:42 10.02.2015.

Još jučer su pisali yugoproipagandisti košta 20, 300 još malo da je stožer šutio došla bi cifra na MILIJUN, DVA, znamo tko tako radi Hrvatima na žalost učenici im imaju prostora vjerujem u svojim medijima i lažu i lažu sve da bi se predsjednicu diskvalificiralo, valjda će uskoro sva smeća od novina nestati i imati ćemo informativne dnevnike a ne yugopropagandističke

Avatar puky
puky
13:47 10.02.2015.

... pa što je vama ? ... stipe mesić košta Hrvate preko 6 milijuna kuna od kako je prestao biti predsjednikom ... naglašavam- Hrvate ... mi to plaćamo ... ovaj račun plaćaju stranka i Kolinda ... a tko je ta Kolinda ... prva žena, Hrvatica, Katlkinja' povijesna Predsjednica Republike Hrvatske, Nezavisne Republike Hrvatske - kako bi izbjegli zabunu pa to pomiješali sa milkom, savkom, jovankom i ostalima iz nekih zlih vremena ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije