Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRODSKE KUĆNE ČAROLIJE Rješenje za nikotinske ovisnike

Izmislili pušilicu - dim u bocu, pa na kavu ili pivo

08.05.2009.
u 01:09

Ni 24 sata nakon što je odredba o ograničavanju pušenja stupila na snagu, Brođani su počeli tražiti rupe u zakonu kako bi i dalje nesmetano uživali u dimu cigareta uz kavu u omiljenom kafiću.

Dizajnirali i etiketu
Ekipa Sbiportala razvila je sustav konzerviranja duhanskog dima uz pomoć plastičnih boca bezalkoholnih napitaka, a razmišljaju i o njegovoj komercijalizaciji. – Za izradu pušilice, kako smo nazvali ovaj patent, ne trebaju gotovo nikakva ulaganja. Sve što je potrebno je plastična boca s čepom na izvlačenje i cigareta.

Kod kuće na miru zapalite cigaretu, no dim ne uvlačite u pluća, već ga upuhujete u bocu, koju nakon toga pažljivo zatvorite. Zatim možete u kafiću naručiti kavu, pa uz topli napitak kroz poseban čep povučete i dim iz boce. Ako smo početkom devedesetih mogli konzervirati čisti hrvatski zrak, danas ćemo bez problema skladištiti duhanski dim – kaže jedan od inovatora Saša Karić.

Portalovci nisu samo osmislili malo pakiranje duhanskog dima, već su predvidjeli i punjenje velikih plastičnih boca zapremine od dvije litre, namijenjenih širem društvu, a ako se odluče na serijsku proizvodnju, već je dizajnirana te otisnuta etiketa bez koje se ovaj proizvod ne bi mogao prodavati u kafićima i trgovačkim lancima.

Nije im cilj zarada
Ipak, portalovci tvrde da im primarni cilj nije zarada, već pomoć ljudima koji šalicu kave ili čašu piva u kafiću ne mogu zamisliti bez duhana. – Nije nama do zarade, već do dobrobiti pušača i ugostitelja koji će pušilicom zadržati goste – ističe Karić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije