Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEOGRAD

Izlazak na more politički interes Srbije

skupština srbije
Reuters
30.01.2010.
u 15:40

To je izjavio Milutin Mrkonjić, ministar za infrastukturu u srbijanskoj vladi, govoreći kako se Srbija priprema za kupovinu luke Bar i već je osnovan konzorcij

Milutin Mrkonjić, ministar za infrastukturu u srbijanskoj vladi inače "kadar" iz Miloševićeve SPS izjavio je za podgoričku "Pobjedu", a danas prenose beogradski portali, da je izlazak na more politički interes Srbije "ali je u osnovi te ideje gospodarski interes Srbije".

To je izjavio govoreći kako se Srbija priprema za kupovinu luke Bar i već je osnovan
konzorcij koji će se prijaviti na natječaj jer "Srbija ne želi  i nema novca da bi sama išla na natječaj".

Mrkonjić je dodao kako bi rekonstrukcija željezničke pruge Beograd-Bar, prema procjeni stručnjaka koje je on angažirao, koštala oko 250 milijuna eura dok dio srpskih eksperata smatra kako to nije ni izdaleka dovoljan novac za obnovu pruge u koju ozbiljnije nije ulagano barem 30-tak godina pa je cijena temeljite obnove oko 2 milijarde eura.

Preko luka u Rijeci, Kopru i Konstanci sada prolazi 80 posto robe koju Srbija uvozi ili izvozi pa se mnogi ekonomisti u Srbiji pitaju koliko bi bilo isplativo veliko ulaganje u prugu i luku Bar.

Komentara 148

Avatar ljutatrava
ljutatrava
17:53 30.01.2010.

..dobro j da su naciljali Bar za kupovinu.Da su kojim slučajem naciljali Ploče ovi naši političari-lopovi bi prodali luku za 1kn plus mito ispod stola.

OB
-obrisani-
23:09 30.01.2010.

cicibela-ciciban sutra nije radni dan! Hodi u Crkvu!

KA
kajinx
18:38 30.01.2010.

Bravo \" kvadrat² \", četvrta nagrada tebi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije