Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obama pod vatrom

Izjavom o najzgodnijoj tužiteljici u državi Obama izazvao skandal

Barack Obama (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.04.2013.
u 20:23

Obama je kazao da je državna tužiteljica Kalifornije najzgodnija državna tužiteljica u Sjedinjenim Državama

Na jednom stranačkom skupu u Kaliforniji, predsjednik Barack Obama državnu tužiteljicu Kalifornije Kamalu Harris nazvao je “najzgodnijom državnom tužiteljicom u Sjedinjenim Državama” te također dodao da je u svome poslu briljantna, oštra, potpuno posvećena poslu! Dodao je da bi želio da svi koji u zemlji provode zakone imaju baš takve osobine kao Kamala Harris.

No, Obamino veličanje kalifornijske državne tužiteljice izazvalo je lavinu reakcija i optužbi za seksizam. Nije bilo ugodno ni samoj tužiteljici, pa Obami nije preostalo ništa drugo nego da joj se ispriča. Osobno ju je nazvao, a njezin je glasnogovornik nakon toga priopćio da ona čvrsto stoji uz predsjednika, no odbio je reći je li prihvatila predsjednikovu ispriku.

Bijela kuća je priopćila da je Kamala Harris Obamina stara prijateljica i da on ni u jednom trenutku nije htio dovesti u pitanje njezine profesionalne sposobnosti i postignuća. U priopćenju je također napisano da predsjednik razumije da su žene još uvijek na svojim radnim mjestima suočene s time da ih se vrednuje po fizičkom izgledu, a na prema sposobnostima. Na cijeli taj incident burno su reagirali i brojni blogeri koji pišu o zaštiti ženskih prava. Napisali su da su Obamini komentari potpuno neprihvatljivi.

>> Dječak telefonirao iz Obamina ureda: \'Nemoj izazvati incident!\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije