Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diplomatski gaf

"Izjavom da je Erdogan lider i BiH Izetbegović sve ponizio"

'Tripartite Bosnian Presidency member Bakir Izetbegovic (L) shakes hands with Turkey\'s Prime Minister Tayyip Erdogan at his residence in Istanbul February 16, 2012. REUTERS/Yasin Bulbul/Prime Ministe
'HANDOUT'
20.02.2012.
u 20:30

Sarajevski intelektualac Nedim Hasić nazvao je ovaj gaf nedostatkom ponosa i podaništvom. – Preostaje nam samo stid – kazao je.

– Elementarni nedostatak ponosa, politika podaništva i svjesno sudioništvo u uništavanju nade u opstanak BiH karakteristika je današnjih bošnjačkih političkih lidera. I što drugo ostaje do stid kada nelegitimni politički vođa uime cijelog naroda, onako u svojoj maniri, izvali da je „Erdogan naš zajednički lider” – najžešći je to komentar izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u Istanbulu, a dao ga je mladi sarajevski intelektualac i aktivist Nedim Hasić. Time je postao jedan od rijetkih u BiH koji je prekinuo s praksom nekritiziranja predstavnika “svoga” naroda.

Izetbegovićeva izjava nije bila iznenađenje, no osudile su je sve tri strane, što je u BiH teško postići i kad je riječ o banalnijim pitanjima. Izetbegović je to novinarima u Istanbulu izjavio govoreći o vanjskopolitičkoj strategiji Turske koja želi osnažiti poziciju na Balkanu, no istupi Erdogana, pa i šefa diplomacije Ahmeta Davutoglua, o otomanskom Balkanu naišli su na kritike Srba i Hrvata. Predstavnici SNSD-a Milorada Dodika također su bili britki u osudama.

– Očito je došlo vrijeme da svatko ide k svome. Ne mislimo da će nešto posebno učiniti niti vjerujem da govori uime BiH – rekao je dužnosnik SNSD-a Drago Kalabić. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović s dozom ironije komentirao je Izetbegovićeve tvrdnje kazavši da se u BiH ne poštuju ni domaći lideri.

Komentara 183

OB
-obrisani-
22:32 20.02.2012.

„Erdogan je naš zajednički lider” >>> Ljudi bozji kakvih tupavaca medju muslimanima BiH ima

OB
-obrisani-
23:49 20.02.2012.

marsi nemaš pojma...vojvodinu su naselili srbi iz hrvatske,bosne a i makedonci najmanje je srbijanaca

OB
-obrisani-
23:20 20.02.2012.

ma svi smo mi zapravo Bošnjaci samo toga još nismo svjesni dok nam ludi Marsi to ne objasni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije